Q-fin levert honderdste ontbraammachine in drie jaar • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Q-fin levert honderdste ontbraammachine in drie jaar

Jacfriesland heeft de honderdste verkochte machine van Q-fin in gebruik genomen (foto: Q-fin)

Het Brabantse bedrijf Q-fin heeft onlangs zijn honderdste machine in nauwelijks drie jaar tijd geleverd. Het gaat om de F1200 vacuüm, een volautomatische ontbraammachine, aan het productiebedrijf Jacfriesland in Drachten. Deze specialist in roestvast staal, nikkellegeringen, titaan, duplex en hittebestendig materiaal heeft nu alle machines én het natwerkende afzuigsysteem van Q-fin in huis.

De F1200 heeft twee bewerkingsstations en vier gekruiste en tegengesteld draaiende borstels, die over de werkbreedte heen oscilleren. Hierdoor wordt het werkstuk onder een hoek van 360 graden bewerkt. Resultaat is een optimale afronding en richtingloze finish aan het oppervlakte. Bovendien heeft de F1200 vacuüm- en magneetondersteuning in de transportmat, dus is deze machine geschikt voor rvs, aluminium, staal en diverse kunststoffen. Daarnaast zorgt het borstelhoogte volgsysteem voor meer veiligheid en verwerkingscomfort. De bediener kan in principe nooit in de transportmat slijpen.

Carmitech is verantwoordelijk voor de verkoop van Q-fin machines in Nederland. Q-fin exposeert tijdens de TIV in Hardenberg van 6 t/m 8 september.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven