Ga naar hoofdinhoud

Phenix metaalprinter voor 3DMPS

De 3D-metaalprinter Phenix ProX 200 die CNC Consult & Automation tijdens de Techni-Show 2014 exposeert, is verkocht aan 3DMPS uit Beugen. Dit bedrijf is opgericht door de eigenaren van een engineerbureau en fijnmetaalbewerkings bedrijf, die hun krachten gebundeld hebben in 3DMPS om 3D-metaalprinten aan te bieden.

Met de Phenix 3D-metaalprinten wil 3DMPS een brug slaan tussen innovatief en conventioneel werken. Vanaf 31 maart wordt de printer in gebruik genomen. Met deze machine is het mogelijk om onderdelen van roestvast staal, aluminium, kobaltchroom en diverse andere matrialen te laten printen. Het wordt mogelijk om onderdelen en voorwerpen in 3D te laten scannen, die vervolgens worden ‘gekopieerd’ door de metaalprinter.

 

3D width =

Voorbeeld van 3D-printwerk met metaalpoeder (foto’s: 3DMPS/CNC Consult & Automation)

 

Awards

Hierdoor is het mogelijk om zonder lange wacht- of levertijden onderdelen te leveren.  De Phenix ProX 200, zal voor het eerst werkend te zien zijn, tijdens de Techni-Show 2014 in Utrecht. Tijdens de Techni-Showbeurs maakt deze metaalprinter kans op een platina, gouden of zilveren onderscheiding in het kader van de Techni-Show Innovatie Awards. De video hieronder informeert over het 3D-printen van metalen met een 3D-printer van Phenix:

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven