Ga naar hoofdinhoud

Optimaal flexibel met CNC bewerkingscentrum

Met een CNC bewerkingscentrum bent u optimaal flexibel, omdat er meerdere verspaningen in één machine kunnen worden uitgevoerd. Diverse boor-, frees-, draai, tap- en kottergereedschappen worden automatisch gewisseld, zodat u geen omsteltijd meer kwijt bent. Langs drie of zelfs vijf assen kunnen onderdelen met een complexe vorm met hoge precisie in relatief hoge snelheid worden bewerkt.

Een hagelnieuw CNC-bewerkingscentrum is behoorlijk prijzig en vaak moet je lang wachten totdat de machine wordt geleverd. Bij Mach4Metal omzeil je deze klippen. De leverancier van gebruikte bewerkingsmachines levert een bijzonder groot en uiteenlopend assortiment van gebruikte CNC-bewerkingscentra. Drie-assig, vijf-assig en horizontaal uitgevoerd; van jonge of wat oudere datum, maar altijd afkomstig van gerenommeerde merken zoals DMG Mori, Reckermann en Mazak met betrouwbare besturingen van HeidenHain, Fanuc of Siemens. Er is voor elk wat wils qua asbereik, tafellengte en spilvermogen. Alle aangeboden machines beschikken over een spanentransporteur en koelsysteem.

Hoge eisen maatvastheid en ultra-precisie

CNC-bewerkingscentra worden veelvuldig ingezet voor het bewerken van complexere onderdelen in bijvoorbeeld de lucht- en ruimtevaartindustrie, maar voor andere industrieën zoals de automotive en medische apparatuur. De materiaalbewerking moet voldoen aan hoge standaards qua ultra-precisie en maatvastheid. Een andere voorwaarde voor het gebruik van een CNC-bewerkingscentrum is dat productonderdelen in kleine of (middel)grote serie worden geproduceerd. In zo’n situatie is een computergestuurd bewerkingscentrum rendabeler dan een conventioneel exemplaar. Een CNC-machine is uiteraard duurder, maar biedt wel voordelen van het programmeren van diverse bewerkingen die de operator in het geheugen zet, zodat bepaalde en repetitieve bewerkingsprogramma’s altijd snel afgewerkt kunnen worden. Dat is uit bedrijfseconomisch oogpunt van groot belang voor u en de klant. De doorlooptijd en productiecyclus kunnen hiermee aanzienlijk worden verkort.

Gelijk inzetbaar en beschikbaar

Bij de aanschaf van een CNC-bewerkingscentrum gaat u niet over één nacht ijs. Van te voren moet u zich goed vergewissen of u zo’n machine wel nodig heeft of dat u bijvoorbeeld alleen behoefte heeft aan een CNC-draaibank of CNC-frees. Verricht u diverse bewerkingen aan één product dat in serie gemaakt wordt en waarbij een hoge precisie en complexiteit is vereist, dan is een CNC-bewerkingscentrum zeker de moeite waard. Medewerkers van Mach4Metal geven u met alle plezier een demonstratie van de mogelijkheid van deze machine, zodat u precies weet wat u ‘in huis’ haalt. Mocht u tot aanschaf overgaan, dan beschikt u gelijk over uw aanwinst en kunt u ‘m direct inzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven