Ga naar hoofdinhoud

Meet- en inspectiesystemen van Heidenhain

Heidenhain gaat op de Techni-Show een aantal meet en inspectiesystemen presenteren. Hiertoe behoren het LC 200 lengtemeetsysteem en de MSE 1000 modulaire elektronica voor multipoint inspectiesystemen.

De LC 200 absolute gesloten liniaal is geschikt voor toepassingen in gereedschapsmachines met bijzonder lange assen tot 28 m. Op dit moment zijn er diverse varianten beschikbaar met de volgende interfaces: EnDat 2.2, Fanuc alpha i en Mitsubishi 03-04. De LC 200 is een meerdelig, multi-sectie, liniaal dat bestaat uit een onderdelenset met onder andere daarin de maatband, de loopbanden voor de aftastkop en de afdichtingen. De absolute Metallur verdeling op de stalen maatband bestaat uit een zeer reflectieve goudlaag en licht absorberende lijnpatronen.

LC 200 Heidenhain.

Naast het absolute PRC-spoor is er een 40 micrometer incrementeel spoor. De scanning zorgt voor absolute posities over de gehele meetlengte in een resolutie tot 10 nm (foto’s: Heidenhain)

 

Multipoint inspectiesysteem 

De MSE 1000 is nog een systeem dat Heidenhain op de Techni-Show zal presenteren. Met een nieuwe modulaire elektronica voor multipoint inspectiesystemen biedt Heidenhain een oplossing die voldoet aan de eisen van in-productie metrologie. Door het modulaire ontwerp en de verschillende beschikbare interfaces, kan de MSE 1000 worden aangepast aan verschillende toepassingen. Individuele modules maken het mogelijk een grote verscheidenheid aan sensoren aan te sluiten ten behoeve van incrementele, absolute en analoge grootheden. De output van schakelaars, de communicatie over verschillende interfaces kan worden geconfigureerd voor in totaal maximaal 250 assen.

MSE1000 Heidenhain.

De MSE 1000 via ethernet een snelle communicatie maken met computers. Ook heeft het systeem uitgangen ten behoeve van waarschuwingslampen en zijn er voorzieningen om rapportages te exporteren voor verder onderzoek of externe verwerking 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven