Meer vrouwen in metaal? • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Meer vrouwen in metaal?

De metaalbranche is een van de branches waarin vooral mannen werken. Dit geldt ook voor andere branches, zoals de bouw, energie en ICT. Het aantal vrouwen dat een technische vakopleiding volgt is wel flink aan het stijgen. Toch zal uiteindelijk maar 11 procent van de technisch opgeleide vrouwen een beroep in de technische branche uitoefenen. Waar zit het probleem?

Flexibiliteit en mannencultuur

Op zich mogen technische opleidingen in Nederland niet klagen over het aantal vrouwen dat zich aanmeldt. Weliswaar is het aantal nog beduidend lager dan mannelijke leerlingen, maar het probleem ligt niet zozeer bij de opleiding. Het grootste probleem voor vrouwen ontstaat wanneer de opleiding is afgerond en men de overstap maakt naar de arbeidsmarkt. De twee belangrijkste redenen waarom technisch opgeleide vrouwen afhaken zijn de mannencultuur en het gebrek aan flexibiliteit. Het is begrijpelijk dat in bedrijven waar geen of helemaal geen vrouwen werken een mannencultuur heerst. Deze cultuur zal in de meeste bedrijven verdwijnen als er meer vrouwen in dienst treden of als het probleem daadwerkelijk met voorlichting wordt aangepakt. Het probleem van flexibiliteit is de wens van veel vrouwen om in deeltijd te werken of tijden zelf in te delen. In tegenstelling tot mannen, zijn het vooral vrouwen die als het gaat om werktijden rekening houden met de kinderen. Er zijn nog steeds technische bedrijven die minder flexibel zijn, maar er is wel een kentering te zien. Steeds meer ondernemingen worden flexibeler en dat is goed nieuws voor de toekomstige vrouwen in de metaal.

Tijdig interesse wekken bij vrouwen

Ook wanneer de twee grootste problemen, flexibiliteit en de mannencultuur, zijn opgelost, zal het aanbod vrouwen in de metaal niet hoog zijn. De basis ligt bij op jonge leeftijd interesse wekken bij meisjes om voor de techniek te kiezen. Dit hoeft met de huidige moderne technieken niet zo heel moeilijk te zijn. Zonnepanelen kopen is bijvoorbeeld tegenwoordig iets wat veel huishoudens overwegen. Naast zonnepanelen kopen zijn ook andere moderne technieken voor duurzame energiewinning een richting die veel jongeren interesseert. Wanneer de interesse op jonge leeftijd aangewakkerd wordt, zullen steeds meer meisjes voor een technische richting kiezen.

Wat kan de metaalbranche doen om vrouwen te werven?

Middels meer reclame en werving kan specifiek op nieuwe vrouwelijke collega’s gemikt worden. Hierbij kan de branche op zo’n wijze gepresenteerd worden dat deze ook voor vrouwen aantrekkelijk is. Daarbij kan bijvoorbeeld de nadruk worden gelegd op probleemoplossend vermogen en creativiteit. Wanneer metaalbedrijven juist de mogelijkheden creëren om deze eigenschappen ook daadwerkelijk ten volle te gebruiken, zal dit juist vrouwen aanspreken. Uiteraard moeten ook metaalbedrijven met een mannencultuur met de tijd mee. Er moeten dus mogelijkheden zijn om tijden flexibeler in te delen of om in deeltijd te werken. Het zal nog een lange weg zijn, maar het aantal vrouwen dat zich tegenwoordig aanmeldt voor een technische opleiding is hoopgevend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven