Maakbaarheid metaal verbeteren in de oven • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Maakbaarheid metaal verbeteren in de oven

Een bepaalde bewerking van het werkstuk wordt makkelijker door vooraf het metaal een warmtebehandeling laten ondergaan. Bovendien wordt daarmee de eindkwaliteit verhoogd. Het gebruik van een oveninstallatie is daarbij onmisbaar. Voor diverse bewerkingen zijn er verschillende type ovens.

Mach4Metal heeft wisselend bepaalde gebruikte oveninstallaties in haar assortiment die voorzien in vele behoeften. Ovens in de metaalindustrie worden namelijk voor diverse doeleinden gebruikt. Bijvoorbeeld voor de warmtebehandeling van metaalproducten om ze later beter te kunnen bewerken. Zo gaat het dieptrekken een stuk soepeler door het zachter maken van het metaal in de oven. Zowel warme als koude bewerkingen of machinale bewerkingen, lassen en stempelen kosten minder energie en tijd als er interne spanningen in het metaal verwijderd zijn. Een moeilijk te buigen metaal bijvoorbeeld kan door middel van een gloeiproces in de oven ineens een stuk efficiënter worden uitgevoerd.

Verduurzamen en versterken metalen

Daarnaast zijn er ovens voor het verduurzamen en versterken van metalen. Dit zijn voor- en nadrogers voor de oppervlaktebehandeling van gecoate stalen profielen en platen of poedercoatovens voor het drogen en moffelen van gepoedercoate metalen materialen. Verder worden ovens ook ingezet voor het opwaarderen van de oppervlakte van metalen. Zoutbadovens worden neutrale zouten ingezet voor het blank harden of via een gloeiproces gecarboneerde lagen aan te brengen op werkstukken. Zogeheten nitrerende zouten creëren zeer harde, slijtvaste lagen op de oppervlakte van het metaal zodat het werkstuk bij bewerking minder snel vervormt.

Warmtebehandeling is dus een belangrijke overweging voordat u het metaal gaat bewerken tot eindproduct. Vergewis u voor de aanschaf van een oven welk soort warmtebehandeling(en) deze gaat uitvoeren, waar deze voor dient en welk type metaal gebruikt wordt. Aluminium ondergaat een andere behandeling dan bijvoorbeeld rvs. De specialisten van Mach4Metal kunnen u alle noodzakelijke informatie geven voordat u een bepaalde oveninstallatie aanschaft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven