Draai-freescombinatie verspaant efficiënt op één machine • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Draai-freescombinatie verspaant efficiënt op één machine

Het is voor elke metaalbewerker zeker niet noodzakelijk om over een aparte (CNC)draai -en freesbank te beschikken. Wie in korte doorlooptijd producten moet verspanen heeft behoefte aan minimale omstel -en opspantijden. Dan is een draai-freescombinatie een uitstekende investering. Er zijn wat dat betreft uitstekende gebruikte exemplaren verkrijgbaar.

Mach4Metal biedt voor diverse industrieën een uitgebreid aanbod van CNC-gestuurde draai-freescombinaties. Deze zijn zeer geschikt voor de productie van alle draaiende onderdelen in bijvoorbeeld auto’s en vliegtuigen, maar ook voor metalen onderdelen van machines in bijvoorbeeld de petrochemische industrie. Elementen die in grote series worden geproduceerd met een hoge repetitiegraad, zoals in de automotive, hebben behoefte aan een korte cyclus- en snelle  doorlooptijd. Het gecombineerd draaien, frezen en boren op één machine scheelt derhalve veel omstel- en opspantijd en is dus veel efficiënter. Daarvan profiteren uiteraard de klanten.

Minder vakmensen nodig

Een ander voordeel van een draaifrees-combinatie is dat je ook minder vakmensen nodig hebt voor het uitvoeren van deze verspaningstechnieken. En dat is in deze tijd van personeelskrapte geen overbodige luxe. Bij repeterende massaproductie is een constante output van hoge continu kwaliteit van groot belang. Dan kun je altijd rekenen op een CNC gestuurde draai-freescombinatie. Je kunt er zelfs een robot aan koppelen zodat er dag en nacht geproduceerd kan worden.

Gebruikte draai-freescombinatie

De aanschaf van een nieuwe draai-freescombinatie is niet per sé noodzakelijk, als uw wensen en eisen ten aanzien van de automatiseringsopties niet overdreven groot zijn. Nieuwe machines zijn tegenwoordig erg duur. En als er goede alternatieven zijn op de markt van gebruikte draai-freescombinaties, waarom zou u daar dan niet gebruik van maken? Mach4Metal biedt dit soort CNC-verspaningsmachines van zeer recente datum met veel aantrekkelijke specificaties, zoals een hoge positioneringsnauwkeurigheid, minimale omsteltijd en automatische gereedschapswissels. De medewerkers van Mach4Metal demonstreren u de mogelijkheden in het magazijn in Babberich waar de machines staan opgesteld. Zij kunnen voor u de juiste match maken tussen uw wensen en het product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven