Dit zijn de grootste tractors ter wereld • Metaal Magazine
Partners

Dit zijn de grootste tractors ter wereld

Je hebt ze in alle soorten en maten; tractors. Met de opkomst van megaboerderijen en enorme tuinbouwbedrijven, groeit het formaat van de tractors ook enorm, met reusachtige bakbeesten als gevolg. Het blijft wel indrukwekkend natuurlijk, zulke gigantische machines. Maar welke tractors zijn nou het allergrootst? Goed om te weten; hoe ‘groots’ een tractor is ligt niet eens zozeer aan zijn omvang, maar wordt gemeten in het aantal pk’s.

Fendt Trisix serie & Fendt 939

Uit Duitsland komen niet alleen grote schnitzels. Ook het maken van grote tractoren kun je aan onze buren wel overlaten. Deze flinke jongens zijn 19 ton zwaar en hebben een vermogen van 560 pk. Daarnaast zijn ze ook nog eens snel, en halen ze met gemak meer dan 60 km per uur. Deze snelle krachtpatser heb je natuurlijk niet nodig wanneer het gaat om een appelboom snoeien, maar zet je in voor de allergrootste land- of tuinbouwklussen.

New Holland T9 serie

Met 620 pk is deze gigant een terechte nummer 2. Deze robuuste machines zijn vooral populair bij het bewerken van enorme, uitgestrekt landerijen. Met zoveel trekkracht en vermogen is geen enkele klus te groot.

Big Bud 16V

Het is natuurlijk geen verrassing dat de allergrootste tractor van Amerikaanse bodem komt. Dit monster heeft maar liefst een vermogen van 900 pk en draagt dan ook niet voor niks de naam ‘Big Bud’. Met zijn enorme carrosserie zou hij de strijd om grootste tractor ook moeiteloos gewonnen hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven