De toepassingen en mogelijkheden van een ultrasoon reiniger • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

De toepassingen en mogelijkheden van een ultrasoon reiniger

Afbeelding met houten, hek, bank, tafel

Automatisch gegenereerde beschrijving

Vuil op onderdelen en gereedschap zijn niet wenselijk bij het uitvoeren van werkzaamheden in de metaalsector. Daarom is het van belang dat er een mogelijkheid gecreëerd wordt om zelf voor een grondige reiniging van de nodige objecten te zorgen. Met de hand ben je geheel zelf verantwoordelijk voor hoe schoon het object wordt en is er de kans dat je plekken mist. Ook loop je de kans beschadigingen te veroorzaken. Hoe zorg je er dan voor dat je zaken honderd procent kunt reinigen zonder dat ze schade oplopen? Dat kan met behulp van een ultrasoon reiniger.

Wat is een ultrasoon reiniger?

Een ultrasoon reiniger is met afstand de meest geschikte oplossing voor het industrieel reinigen van complexe en minder complexe onderdelen in de metaalsector, maar ook in andere branches (zoals de zorg, waar op deze manier medische instrumenten gereinigd kunnen worden). Het biedt uitkomst wanneer handmatig en automatisch reinigen niet een goed genoeg resultaat opleveren. Bij het reinigingsproces in een ultrasoon reiniger wordt gebruik gemaakt van ultrasoon geluid. In de praktijk komt het neer op een badje van water en reinigingsvloeistof waarin je de objecten dompelt. Met behulp van hoog frequentie geluidsgolven ontstaan er kleine luchtbellen die imploderen op het moment dat ze in aanraking komen met vervuiling. Zo wordt het object gereinigd zonder dat er beschadigingen ontstaan door schrobben of andere handelingen.

De juiste vloeistof voor het hoogste reinigingsniveau

De grote meerwaarde van ultrasoonreinigers is dat ze een zeer hoog reinigingsniveau halen dat met andere reinigingstechnieken simpelweg niet te behalen is. Ook plekjes die zeer moeilijk te bereiken zijn, kunnen met een ultrasoon reiniger uitstekend gereinigd worden. Wel geldt dat je de juiste reinigingsvloeistof moet gebruiken, dat wil zeggen: een reinigingsvloeistof die geschikt is voor het type vervuiling dat je wilt verwijderen en geen conflict geeft met het te reinigen materiaal. Hier kun je over laten adviseren door Djaky.com als je daar een ultrasoon reiniger gaat kopen. Zij zullen je ook vertellen dat een complete reiniging naar wens niet gegarandeerd kan worden als je niet de juiste reinigingsvloeistof gebruikt.

Afbeelding met koelkast, zitten, deur, klein

Automatisch gegenereerde beschrijving

Verschillende typen ultrasone reinigers

Afhankelijk van je wensen en behoeftes, zijn er verschillende typen ultrasoon reinigers te verkrijgen die je een oplossing kunnen bieden voor het reinigen van je metalen objecten. Zo zijn er Modulaire ultrasoon reinigers die geschikt zijn voor industriële reiniging. Maar het kan natuurlijk dat je op kleinere schaal werkt. In dat geval kun je ook kiezen voor een manueel bedienbare ultrasoon reiniger. Dan heb je wel zelf een taak in het reinigingsproces, dus dat is iets wat je in overweging moet nemen. Ook zijn er voor verschillende gebruiksintensiteiten verschillende ultrasoon reinigers te krijgen. Zo kun je er dus een kiezen die goed aansluit bij de manier waarop jij zo’n reinigingsmethode zou willen inzetten.

Goede, volledige reiniging is een kopzorg minder

Net zoals voor jouw vak geldt dat goed gereedschap het halve werk is, geldt dit natuurlijk ook voor de reiniging van objecten. Het is belangrijk dat je ervan op aan kunt dat de materialen waarmee jij werkt ook daadwerkelijk helemaal schoon zijn. Een ultrasoon reiniger kan hierbij een uitkomst bieden die handmatige of automatische reinigingsmethoden niet kunnen garanderen, en dat is uiteindelijk een hele zorg minder. Daarbij heb je nog wel altijd persoonlijke verantwoordelijkheid. Naast het gebruik van de juiste reinigingsvloeistof, is het ook van belang dat je zorgt dat er geen lucht blijft staan in de objecten die je in het ‘bad’ plaatst. Is dat wel het geval, dan kan de vloeistof niet overal bij komen. Kortom, mits juist gebruikt bieden ultrasoon reinigers een oplossing die misschien wel heel erg gewenst is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven