Ga naar hoofdinhoud

CNC-draaibank vangt gebrek aan personeel op

Ook in de werktuigbouw laat het gebrek aan technisch geschoold personeel zich voelen. Voor materiaalbewerkers die grote repeterende volumes draaien en/of precisiewerk verrichten is een CNC-draaibank geen luxe meer maar eigenlijk noodzakelijk. Voor wie geen omvangrijk budget heeft, biedt een gebruikte computergestuurde draaibank uitkomst.

Mach4Metal heeft een ruim assortiment aan tweedehands CNC-draaibanken met de meest uiteenlopende specificaties. Zo biedt de leverancier uit Gelderland draaibanken met een C-as, Y-as of eenvoudig geprogrammeerde Teach-in draaibanken. Eerstgenoemd exemplaar maakt het mogelijk om een op een roterend werkstuk freesbewerkingen toe te passen. De hoofdspil dient als gepositioneerde C-as in combinatie met de aangedreven freesgereedschappen. Moderne C-as draaibanken bevatten een hydraulische fixeersysteem en een ring encoder om uiterst nauwkeurig de gewenste positie en rotatiesnelheid te bepalen.

Hoge kwaliteit, complexe bewerkingen

CNC-draaibanken met een Y-as kunnen een werkstuk ook van hoog naar laag bewerken met gereedschap. Daarmee kun je bijvoorbeeld geweldig bepaalde holtes in het kopvlak verspanen of een sleuf in de lengterichting frezen. Het resultaat is een betere bewerkingskwaliteit en een aanmerkelijk hoge productiviteit. Door de aanwezigheid van een Y-as kun je simpelweg complexere boor- en freesbewerkingen maken en gaat dat een stuk makkelijker dan op een draaibank met alleen een x-as.

Voordelen gebruikte CNC-draaibank

De aanschaf van een gebruikte CNC-draaibank biedt veel voordelen ten opzichte van een nieuwe. Behalve een lagere prijs zult u versteld staan van de kwaliteiten en mogelijkheden van een tweedehands exemplaar. In de opslaghal in Babberich staat een keur aan moderne CNC-draaibanken van relatief jonge datum . Zij bieden evenzeer flexibele opties als nieuwe machines, zodat u toch tegemoet kunt komen aan klantspecificaties, zoals draai- en asbereik en doorlaat van de spindelboringen.

Een groot voordeel voor u is dat een aangeschafte CNC-draaibank bij Mach4metal gelijk beschikbaar en inzetbaar is. Dit in tegenstelling tot een nieuwe waarbij u vaak lang moet wachten. Onnodig verspilde tijd dat u en de klant geld kost. De medewerkers van Mach4Metal zorgen ervoor dat u het juiste model en type CNC-draaibank koopt en indien gewenst kan de machine worden gedemonstreerd voordat u tot aanschaf overgaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven