• Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Mach4Metal 20220902

Eckold machine onmisbaar voor vervormen dun plaatwerk

Voor diverse vervormingen van dun metalen plaatwerk en profielen van aluminium of RVS zijn zogeheten Eckold machines heel geschikt. Rekken, krimpen, stuiken, rechttrekken: Voor dit soort machines is dat geen probleem. Dankzij hun multifunctionele inzet zijn Eckold Kraftformers zeer gewild in de vliegtuig -en automotive industrie. Dus voor metaalbewerkers die klanten hebben in deze marktsegmenten zijn één of meerdere Eckold machines onontbeerlijk in hun machines-assortiment.

Mach4Metal in het Gelderse Babberich beschikt over een uitgebreide reeks van gebruikte Eckold machines in klein en handzaam of groot formaat voor grote, zware werkstukken. Daarnaast biedt de leverancier van tweedehands metaalbewerkingsmachines een divers palet van Eckold gereedschappen om de gewenste vervorming uit te kunnen voeren op plaatwerk en flenzen. Variërend van onder ander strekken, krimpen, randvorming en stuiken. De machines en de hulpgereedschappen kunnen ingezet worden tot metaaldiktes van 1 tot maximaal 6 mm.

Uiterst nauwkeurig en flexibel

Met bijvoorbeeld de Kraftformer KF 665 en bij de nieuwe KF 675 serie is een uiterst nauwkeurige bewerking mogelijk door de parameters via een touchscreen in te stellen. De slaglengte -en positie zijn instelbaar zodat de gebruiker uitermate flexibel te werk kan gaan. Het bereik van deze machine is 150-600 slagen per minuut. Voor een repeterende bewerking kan de machine omgezet worden van enkelslag naar continubedrijf. Eckold machines zijn zeer duurzaam en gaan lang mee. Daarom is aanschaf van een gebruikt exemplaar van bijvoorbeeld de KF 665 of de piccolo varianten KF 340, KF 324, zoals bij Mach4Metal, gerechtvaardigd. Ze zijn veel voordeliger dan nieuwe exemplaren, terwijl er relatief weinig verschil is in het niveau van de bewerkingskwaliteit. Mach4Metal geeft graag uitgebreid advies over de meest passende Eckold machine en hulpstukken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven