• Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Twenty4 webvertising20220818

Welk materiaal is het meest geschikt voor een bouwhek?

Het hebben van goede bouwhekken is voor iedere bouwplaats natuurlijk essentieel. Je wilt immers dat de bouwplaats overdag en ’s nachts beveiligd is tegen inbrekers. Nu is de vraag vaak niet of je bouwhekken nodig hebt, maar de vraag is juist van welk materiaal de bouwhekken gemaakt moeten zijn. De meest voorkomende materialen waar bouwhekken van gemaakt worden zijn hout, metaal en kunststof. We zetten de voor-en nadelen van metalen bouwhekken voor je op een rijtje.

Metalen bouwhek vs kunststof bouwhek

Metalen bouwhekken worden over het algemeen het meest vergeleken met kunststoffen bouwhekken. Dit komt doordat dit de meest voorkomende materialen zijn die gebruikt worden voor bouwhekken. Deze zijn namelijk het beste bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Een houten bouwhek kan ook wel geschikt zijn voor buitengebruik, maar deze vereist een stuk meer onderhoud dan een metalen of een kunststoffen bouwhek. Het metalen bouwhek heeft als grootste voordeel ten opzichte van de kunststof bouwplaatsinrichting dat het een stuk steviger is. Het is dus veel moeilijker om door een bouwhek van metaal heen te breken dan door een kunststoffen bouwhek. De hekken worden over het algemeen dus ook gezien als een stuk betrouwbaarder als het gaat om diefstal. Daarnaast is de metalen variant een stuk brandveiliger. De kans dat het hek in de fik vliegt is dan ook nihil, terwijl kunststof een hogere kans op verbranding heeft. Kunststof heeft daarnaast ook een aantal voordelen ten opzichte van metaal. Het voordeel dat het meest in het oog springt is dat het een stuk lichter is. Hierdoor gaat het opzetten & afbreken van de bouwplaats een stuk sneller.

Metalen bouwhek vs houten bouwhek

Het houten bouwhek is eigenlijk al jaren achterhaald. Zowel het kunststoffen bouwhek als het metalen bouwhek scoort op de meeste punten namelijk beter dan het houten bouwhek. Als jouw bedrijf dan ook voor de keuze staat tussen metalen en houten bouwhekken, dan kun je maar beter voor het metalen bouwhek gaan. Het metalen bouwhek is namelijk steviger, niet brandgevaarlijk en daarnaast ook een stuk duurzamer en onderhoudsarm. Hout heeft als voornaamste voordeel dat het er mooier uitziet. Dit is echter op de meeste werkplekken echter geen prioriteit dus dit voordeel wordt op de bouwplaats al snel weggestreept. Als je echter voor een permanent bouwhek gaat, dat meer voor de sier wordt gebruikt, dan kun je zeker gebruik maken van een houten bouwhek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven