• Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Twenty4 webvertising20220810

Tweedehands CNC-bewerkingscentrum waardevolle investering

Wie een grote variatie aan producten en metaalsoorten verspaant met hoge precisie, wil een flexibele, snel opererende bewerkingsmachine. Investeren in een CNC-bewerkingscentrum is in dat geval een goede optie. Gezien de hoge aanschafkosten is het zeker de moeite waard om een tweedehands exemplaar te overwegen. Verdiep je dan wel in het verleden van de machine en wat je ermee wilt doen en last but not least: welk rendement je eruit wilt halen.

Mach4Metal biedt niet alleen diverse soorten CNC-bewerkingscentra, maar geeft ook de juiste informatie over het gebruik in het verleden en welke reparaties en onderhoud aan het bewerkingscentrum is verricht. Zo schaf je een machine aan met de juiste specificaties dat binnen je budget past. In haar magazijn in het Gelderse Babberich zal Mach4Metal de mogelijkheden van het CNC-bewerkingscentrum demonstreren, zodat je goed beslagen ten ijs komt. De machine wordt naar de plek van bestemming vervoerd en geïnstalleerd voor direct gebruik.

Juiste CNC-bewerkingscentrum

Bij de aanschaf van een CNC-bewerkingscentrum moet je een aantal zaken overwegen. Verdient de hoge initiële investering zich terug met het dagelijks multifunctioneel verspanen van producten en halffabrikaten, dan is het zeker de moeite waard.

Maar waar kies je vervolgens voor? Een drie-assige of vijf-assige machine; uiteraard biedt laatstgenoemd exemplaar meer verschillende bewerkingsmogelijkheden die in een kortere doorlooptijd kunnen worden uitgevoerd. Maar deze is uiteraard een stuk duurder dan een drie-assig bewerkingscentrum. Mach4Metal heeft een ruimschoots aanbod in beide types.

En hoe geavanceerd moet het gereedschapsmagazijn en automatische gereedschapswisselaar zijn om alle bewerkingsprocessen in één arbeidsgang te kunnen verwerken? Welke precisie-eisen stel je aan het te bewerken product en hoe complex is het werkstuk qua oppervlak en structuur? Het zijn vragen die je gerust aan de adviseur van Mach4Metal kunt stellen om de meest ideale CNC-bewerkingscentrum aan te schaffen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven