Ga naar hoofdinhoud

Twenty4 webvertising 20220518

Zo zorg je voor de juiste verlichting in de fabriek

Een veilige werkomgeving is voor iedere werknemer van groot belang, niet alleen voor de kwaliteit van het werk, maar ook voor de veiligheid van de werknemers. Naast het feit dat het essentieel is voor het welzijn van het personeel, heeft het ook een praktische kant. Wanneer een pand vooral aan de buitenkant is voorzien van voldoende en ook de juiste verlichting, dan zal dit doorgaans ook preventief werken tegen inbraak. Om het belang van voldoende en ook de juiste verlichting extra te benadrukken, gaan we er in dit artikel verder op in.

Veiligheid voor de werknemers

Goede verlichting is essentieel voor het goed en veilig kunnen uitvoeren van de werkzaamheden. Vooral in een metaalfabriek worden er doorgaans millimeter werkzaamheden uitgevoerd. Doordat er in fabrieken doorgaans ook in de avonduren wordt gewerkt, is het belang van goede verlichting ook in de avonduren ontzettend belangrijk. Het licht dient zo natuurlijk mogelijk te lijken om vermoeide ogen te voorkomen. Vooral in een fabriek waar precisiewerk tot de dagelijkse werkzaamheden behoort is het belangrijk dat het licht trillingsvrij is. Dit voorkomt vermoeide ogen, wat ten koste kan gaan van kwaliteit en ook veiligheid. Daarnaast dient het licht ook niet te fel te zijn, want dit kan z’n weerslag hebben op je mentale gezondheid. Continu worden blootgesteld aan te fel licht zorgt voor vermoeidheid en hoofdpijn.

Efficiëntie

De aanwezigheid van de juiste verlichting is naar de veiligheid van je werknemers ook belangrijk voor de productiviteit. Wanneer je naast een werkplaats ook beschikt over een extern magazijn, dan is het belangrijk dat alle goed zichtbaar is. Dit zorgt ervoor dat er efficiënter kan worden gewerkt en de kans op foutjes tot het minimum wordt beperkt. Eén van de nadelen aan verlichting in een magazijn, is dat een magazijn doorgaans een flinke ruimte bestrijkt. Om toch zo efficiënt mogelijk te kunnen omgaan met het stroomverbruik, is het raadzaam te werken met bewegingssensoren. Dit maakt dat je led opbouwspot gedurende de gehele dag niet onnodig brandt. Dit zorgt ervoor dat je zowel energie bespaart als efficiënt kunt werken door de aanwezigheid van goede verlichting.

Preventief

Het belang van het welzijn van je werknemers staat voorop. Door te zorgen voor de juiste verlichting in zowel de fabriek als in het magazijn, zul je merken dat dit niet alleen de kwaliteit van de werkzaamheden ten goede komt, maar ook de productiviteit. Maar ook verlichting rondom het pand is van belang. Vooral gezien het feit dat de meeste bedrijven zijn gevestigd op een bedrijventerrein, zullen inbrekers gedurende de nachtelijke uren weinig tot geen last hebben van voorbijkomend verkeer. Door te zorgen voor goede verlichting aan de buitenkant van het pand, zul je merken dat dit inbrekers ontmoedigt een poging tot inbraak te doen. Je kunt ervoor kiezen constante verlichting te laten branden, maar net zoals in het magazijn zijn bewegingssensoren natuurlijk een stuk energiezuiniger. Het schrikt natuurlijk enorm af, dat wanneer er een ongenodigde gast zichzelf probeert toegang te verschaffen tot het pand, ineens het licht aanspringt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven