Ga naar hoofdinhoud

Twenty4webvertising20220506

Gebruikte kotterbank voor complexe precisie-verspaning

Voor complexe en zuivere verspaning van metaal gebruik je een kotterbank. Denk aan zuivere ronde gat- en cilindervormen of het vervaardigen van complexe producten zoals spiëen, naven, sleuven of schroefdaad waarbij het om duizendsten mm aankomt. Gebruikte kotterbanken zijn bij uitstek geschikt voor het bewerken van grote werkstukken voor bijvoorbeeld grote scheepsmotoren of grote persen.

Kotteren is een verspaningstechniek die niet bij iedereen bekend is, maar zeker wel bij Mach4Metal, leverancier van onder andere gebruikte kotterbanken. Kenmerkend is dat het werkstuk vastligt en het gereedschap (bijvoorbeeld een boor, frees of beitel) draait. Al roterende neemt het gereedschap steeds meer materiaal van het werkstuk weg. Omdat het werkstuk vastligt en het gereedschap volgens vooraf ingegeven waarden ronddraait, gebeurt dit proces met uiterste precisie. Er zijn twee veel voorkomende vormen van kotteren: de langsbewerking waarbij de opening van een bestaand gat steeds dieper wordt gemaakt en het vlakkotteren dat de opening steeds groter slijpt.   

Secure verspaning

Mach4Metal levert kotterbanken die op de vloer staan en tafelmodellen. Bij vloermodellen kunnen de assen over een grotere afstand worden verplaatst en hebben ze een grotere capaciteit dan kottertafels. Dat maakt ze zeer geschikt voor gebruikers die grote werkstukken in enkelstuks willen kotteren.

Het voordeel van een CNC-gestuurd exemplaar is dat software met de gewenste parameters 1:1 kan worden ingesteld in de machine, waardoor een zeer secuur resultaat behaald kan worden. Let wel dat het rotatieproces van het gereedschap op hoge snelheid verloopt, zodat manuele bediening niet voor elke operator is weggelegd.  

Daarnaast biedt Mach4Metal een gevarieerde hoeveelheid draaitafels voor kotterbanken met uiteenlopende formaten en reikwijdtes voor de verplaatsing van de V- en B-as. 

Voordeel gebruikte kotterbanken

Gebruikte kotterbanken die Mach4Metal op voorraad heeft zijn direct beschikbaar en uiterst compleet uitgerust zoals die oorspronkelijk werd gebruikt. Dat zijn grote voordelen ten opzichte van de aanschaf van een nieuw exemplaar die doorgaans een lange levertijd heeft. Bovendien zijn tweedehands CNC-kotterbanken veel betaalbaarder dan een fonkelnieuwe; zeker als het enkelstuks en grote werkstukken betreft.

Wie een kotterbank bij Mach4Metal koopt heeft de tijd om de machine uitgebreid te bekijken en te testen. De leverancier uit Babberich zet na goedkeuring de kotterbank op transport en brengt de machine naar de juiste plek van bestemming en stelt hem in bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven