Ga naar hoofdinhoud

Twenty4webvertising20220422

Voor sommige beroepen heb je bepaalde werkschoenen nodig

Voor sommige beroepen heb je speciale werkschoenen nodig. Wij geven je een aantal tips, voor als het aankomt op het aanschaffen en onderhouden van jouw werkschoenen.

1. Koop minimaal 2 paar werkschoenen

Je wilt niet elke dag dezelfde werkschoenen dragen. Geef ze zo nu en dan ook eens een dag de tijd om te luchten en te drogen. Zo voorkom je ook dat vocht en bacteriën zich ophopen, wat kan leiden tot schimmelinfecties of nare geurtjes.

2. Droog werkschoenen op de juiste manier

Als jouw werkschoenen nat zijn, prop er dan losjes wat krantenpapier in en laat ze op kamertemperatuur aan de lucht drogen. Zet ze nooit in de buurt van een warmtebron, zoals een radiator of föhn, om het droogproces te versnellen. Hierdoor kunnen de materialen in de schoenen sneller afbreken.

3. Bescherm jouw werkschoenen tegen chemicaliën

Als je bijvoorbeeld met chemicaliën werkt is het extra belangrijk om jouw eigen bescherming goed op orde te hebben. Sommige chemicaliën kunnen er namelijk voor zorgen dat de materialen in de schoenen afbreken en degraderen. Er zijn verschillende soorten voetbescherming. Kom je er niet uit, laat je dan informeren door een professional.

4. Inspecteer jouw werkschoenen regelmatig

Controleer de schoenen regelmatig op tekenen van slijtage. Als je beschadigingen ziet, vervang de schoenen dan onmiddellijk (of in ieder geval zo snel mogelijk) Wacht niet tot ze helemaal versleten zijn om nieuwe te kopen.

5. Bewaar jouw werkschoenen goed

Wanneer je de schoenen (een tijdje) niet draagt, bewaar ze dan op een koele, droge plaats. Laat ze nooit in direct zonlicht of in een hete auto staan. Warme temperaturen kunnen ervoor zorgen dat de materialen in de schoenen slechter worden en dan ontstaat er uiteindelijk slijtage.

6. Vergeet niet om jouw werkschoenen schoon te maken

Maak jouw werkschoenen regelmatig grondig schoon om vuil, modder en ander vuil te verwijderen. Gebruik een zachte borstel of doek en milde zeep. Gebruik geen agressieve chemicaliën of schoonmaakmiddelen, want die kunnen de materialen van de schoenen beschadigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven