Ga naar hoofdinhoud

3 tips voor een nette en opgeruimde loods 

Voor iedere ondernemer is het belangrijk om een goede en nette werkomgeving te creëren. Of het nu gaat om werken in het huishouden, een kantoorpand of in een garage, een overzichtelijke werkplek helpt in elk bedrijf voor effectief en consequent werken. Voor logistiek en opslag bedrijven is overzicht en planning erg belangrijk, vooral wanneer vrachtwagens en bezoekers dagelijks over de vloer komen. In dit artikel zullen wij drie tips geven voor een opgeruimde loods zodat jouw werknemers zonder zorgen te werk kunnen gaan. 

Planning is key

Wat voor soort bedrijf je ook hebt zonder een goede planning gaat alles mis. Wanneer je grote loods of magazijn tot je beschikking hebt is het belangrijk om een goede planning te maken over hoe de inrichting moet zijn. De planning van de loods moet geschikt zijn voor de werkzaamheden van jouw bedrijf. Het verschilt of je in je bedrijf juist te maken hebt met bestelbusjes of vrachtwagens, dan is een planning “first in, first out” belangrijk. Bij deze techniek wordt de ruimte zo ingedeeld dat de busjes die als laatste naar binnen gaan, de volgende werkdag ook weer als eerst gebruikt moeten worden. Door een goede planning te hebben voorkom je rommel en onrust omdat voor iedereen de planning duidelijk is. 

Opbergruimtes

Een goede opbergruimte kan niet ontbreken in een loods of magazijn, dat is dan ook de reden dat je vaak hoge stellingkasten ziet staan. Wanneer je voor de loods of het magazijn een indeling maakt is het belangrijk dat je een plattegrond maakt, uitgelegd waar de stellingen, kasten en containers moeten staan. In het geval dat de loods voor een bepaalde tijd gehuurd is, kun je er als bedrijf ook voor kiezen om containers en stellingen te huren. Een container huren kan op langere termijn kosten besparen omdat je niet in korte tijd alles hoeft te kopen, verder kan je de containers en stelling kunnen huren voor een bepaalde tijd.

De omgeving buiten de loods 

Wat voor binnen in de loods belangrijk is, geldt ook voor de buiten omgeving. Het is belangrijk dat het terrein rondom de loods een nette en opgeruimde omgeving is zodat gasten zonder zorgen over het terrein kunnen rijden en lopen. Je kunt een bouwafval container huren als bedrijf om al het grote bedrijfsafval op één plek weg te gooien. Hiermee zorg je ervoor dat alle werknemers weten waar zij het afval weg kunnen gooien en wordt het terrein een nette opgeruimde plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven