Zuurstofanalyse voor lassen titanium • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Zuurstofanalyse voor lassen titanium

Bij het lassen van titanium is het noodzakelijk dat het zuurstofgehalte rond de las tot 50 ppm wordt gezuiverd. Het meten van het zuurstofniveau met betrouwbare zuurstofanalyse-apparatuur is de meest efficiënte manier om exact te weten wanneer met lassen kan worden begonnen.

De PurgEye Desk is speciaal ontworpen voor purge chamber-lassen. Het systeem loopt, volgens fabrikant Huntington Fusion Techniques HFT, voorop in de inert gas purging-technologie, omdat het het zuurstofniveau afleesbaar maakt vanaf 1.000 ppm tot 1 ppm (zeer nauwkeurig tot op 10 ppm). Hierdoor worden steeds oxidevrije, dus kleurloze lassen bereikt.

Dit apparaat voor zuurstofanalyse is uitgerust met HFT’s PurgeNet, waardoor extra accessoires in-line aangesloten kunnen worden. Daarmee kan de Weld Purge Monitor de lassystemen controleren op basis van het zuurstofniveau en, bijvoorbeeld via een visueel alarm of een dauwpuntsensor, melden wanneer zuurstofniveaus te hoog of te laag zijn.

Automatische foutdiagnose

De robuuste, hoogfrequentiebestendige PurgEye Desk heeft een automatische foutdiagnose die een aantal mogelijke fouten kan detecteren en rapporteren. Het is ook voorzien van een oled-display (organic light emitting diode) waardoor de meetwaarden ook op grotere afstanden helder en scherp te zien zijn.

De PurgEye Desk Weld Purge Monitor heeft, aldus de fabrikant, een snel reagerende, duurzame sensor die weinig onderhoud nodig heeft. De PurgEye Desk Weld Purge Monitor wordt geleverd met een geïntegreerde pomp om het gas consistent naar de meetsensor te voeren, zodat de lassystemen nauwkeurig te controleren zijn.

Toepassingen

De flexibele lasbehuizingen en de PurgEye Desk van HFT worden gebruikt in sectoren als de lucht- en ruimtevaartindustrie en bij de productie van raceauto’s en titanium fietsen. Kortom, overal waar titanium onderdelen moeten worden gelast in een atmosfeer waar het zuurstofniveau 50 ppm of minder moet zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven