Ga naar hoofdinhoud

Zuignappen van Varioflex versnellen proces

De nieuwe zuignappen van Varioflex zijn onlangs op de markt gekomen en worden nu al gebruikt door Tanne Kunststoftechnik uit Hunderdorf (D) voor de productie van auto onderdelen.

De nieuwe Varioflex zuignappen van Fipa zijn de oplossing voor het oppakken van gegoten delen uit de matrijs. Oorspronkelijke zuignappen hadden niet genoeg zuigkracht om de gegoten delen op te pakken doordat de oppervlaktes van deze delen niet vlak waren. Daardoor ontstonden er kleine openingen tussen de zuignap en het product waardoor de zuigkracht verminderde. Het ontwerp van de nieuwe Varioflex zuignappen bleek de juiste oplossing voor Tanne Kunstofftechnik. Een hele zachte afdichting vormt zich precies om het oppervlak van het product waardoor het perfect afsluit. Met de flexibele aflsluitende lip kunnen zware producten met oneffen oppervlakten getild worden. Fipa wordt in Nederland vertegenwoordigt door Technisch Adviesburo Hemmes uit Hengelo.

FIPA-Varioflex-anw

Het stabiele materiaal van de zuignap reset zich na elke handeling en maakt het mogelijk om het proces te versnellen (foto’s: Fipa)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven