Zuidoost-Nederland dé hightech regio van NL • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Zuidoost-Nederland dé hightech regio van NL

Zuidoost-Nederland is dé hightech regio van Nederland. Dat zei Minister Verhagen woensdag 16 februari jl. bij het plaatsen van het dak van de nieuwe productiehal van ASML in Veldhoven. ASML breidt uit vanwege de sterke wereldwijde groei.

Volgens Verhagen heeft ASML tijdens de crisis zijn R&D-uitgaven op peil gehouden en slim gebruik gemaakt van de ondersteuning door de overheid. ASML heeft meer dan 70 procent van de wereldmarkt voor chipmachines in handen. In de nieuwe cleanroom worden de nieuwste generatie machines voor de halfgeleiderindustrie worden geproduceerd.

 

Hightech Campus

Met tal van innovatieve bedrijven, sterke onderzoeksinstellingen en bijvoorbeeld de Hightech Campus in Eindhoven, de Chemelot campus in Sittard-Geleen, de universiteiten van Eindhoven en Maastricht en Greenport Venlo is Zuidoost-Nederland dé technologieregio van Nederland waar bijvoorbeeld de bulk van de Nederlandse patenten en hightech producten vandaan komt. Verhagen steunt de Brainport aanpak en zal deze verankeren in zijn plannen.

(bron: EZ)

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven