Zuidberg gaat rubberen tracks produceren • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Zuidberg gaat rubberen tracks produceren

Zuidberg start met de bouw van een productieruimte om tracksystemen te produceren (foto: Zuidberg)

Bij Zuidberg in Ens wordt dit jaar begonnen met de bouw van een nieuwe productieruimte waar rubberen tracks voor tracksystemen geproduceerd gaan worden. Het bedrijf uit de Noordoostpolder is hiermee de enige fabrikant in Europa die rubberen tracks voor tracksystemen ontwikkelt en produceert.

Volgens algemeen directeur Jeroen Zuidberg: “De huidige rubberen tracks die in Europa voor agrarische toepassingen worden gebruikt,  zijn ontwikkeld en worden geproduceerd in andere continenten. Deze zijn specifiek ontworpen voor tractietoepassingen ten behoeve van zware machines met een hoog vermogen. Onze klanten in Europa hebben specifieke wensen aangaande toepassingen van tracks, breedtematen, bodemdruk en slijtvastheid. Door zelf rubberen tracks  te ontwikkelen en te produceren, zijn wij beter in staat om invulling te geven aan de technische klantwensen, een sneller ‘time-to-market’ voor onze klanten te realiseren en meer waarde toe te voegen aan onze tracksystemen.

Bodemverdichting

Door de betere bewustwording van de ernstige gevolgen van bodemverdichting op langer termijn zal het aandeel landbouwvoertuigen dat wereldwijd met tracksystemen uitgerust wordt, jaarlijks toenemen.  Door minder bodemdruk blijft de kwaliteit van de grond gewaarborgd en zal de opbrengst van de oogst verbeteren. Zuidberg investeert in een nieuwe productie- en test ruimte van bijna 10.000 m2, en in research & development  in de vorm van medewerkers, onderzoekcentra en partners uit de rubber technology sector.  Naast de productielijn waar de rubberen tracks worden gemaakt, zal de assemblagelijn van tracksystemen ook in deze hal worden ondergebracht. De totale omvang van het bedrijf komt dan op een totaal van ca. 40.000 m2 bebouwd oppervlak. Zuidberg verwacht de eerste eigen rubberen tracks in 2017 op de markt te brengen.

Landbouwvoertuigen worden in de toekomst steeds vaker uitgevoerd met tracksystemen (foto: Zuidberg)
Landbouwvoertuigen worden in de toekomst steeds vaker uitgevoerd met tracksystemen (foto: Zuidberg)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven