ZME investeert in Willemin-Macodel • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

ZME investeert in Willemin-Macodel

ZME Fijnmechanisch Atelier in Utrecht investeerde eind vorig jaar in een acht-assig bewerkingscentrum. Deze Willemin-Macodel 508MT beschikt over geautomatiseerde stafaanvoer, maar is ook voorzien van een automatische laad/losrobot.

ZME Fijnmechanisch Atelier wil deze machine vooral inzetten voor uitbreiding van de productie naar complexere onderdelen. De Willemin-Macodel is geen gewone draai- of freesmachine. Men spreekt van een multi-tasking acht-assig bewerkingscentrum. Henkjan van der Zouw, directeur/eigenaar van ZME heeft gekozen voor deze volautomatische machine omdat hij samen met zijn dochter Nikki complexere fijnmechanische onderdelen concurrerend en onbemand wil kunnen blijven aanbieden.

 

Willemin-Macodel 508 MT

De bewerkingsruimte van de Willemin-Macodel 508 MT. Bijzonder is de U-as met draaispindel, tegencenter en klem (foto’s: Paul Quaedvlieg, voor meer foto’s zie onze digitale fotoreportage)

 

De Willemin-Macodel, in Nederland vertegenwoordigd door Boelens Machines in Dongen, beschikt over een speciale opbouw. De hoofdspil is de A-as. Materiaal wordt per staf (maximaal rond 50 mm) aangevoerd of via de laad/losrobot. Op de B-as is de 42000 toeren freesspil met 80 bar binnenkoeling (W-as) gemonteerd. Deze werkt in het X-, Y-, Z-bereik en kan tussen de -15° en +100° kantelen. Het werkbereik in X, Y en Z is 450 mm bij 250 mm bij 425 mm.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven