Zin en onzin automatisering • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Zin en onzin automatisering

Met als thema ‘Sinn und Unsinn der Automation’ organiseert Makino op 24, 25 en 26 maart in in het Duitse Kirchheim een ‘Hausaustellung’. Onder andere de nieuwe Makino D500, een dynamische vijf-asser voor gereedschapmakers, wordt gedemonstreerd.

De nieuwe Makino D500 heeft een X-as van 550 mm, een Y-as van 1000 mm en een Z-as van 500 mm. Opvallend is de machineconfiguratie: de lengte-as van de draaizwenktafel loopt parallel met de X-as van de machine én de machineslede van de X-as met daarop de draaizwenktafel beweegt in en uit het portaalframe van de machine.

 

Makino claimt voor deze machine een positie-afwijking van maar 2,9 micrometer bij het simultaan frezen van een een cirkel met een diameter van 266 met een 80-freeskop.

 

Zin en onzin automatisering

Het horizontale bewerkingscentrum a81, een van de machines die Makino toont tijdens de Hausausstellung (foto’s: Makino)

 

Andere machines die eind maart in Kirchheim getoond worden zijn: de draadvonkmachine Duo43, het horizontale bewerkingscentrum a81 en de zinkvonkmachine EDAC1.  In ons land wordt Makino vertegenwoordigd door Produtec. Vanaf 1 maart heeft Produtec een eigen pand in Meerkerk betrokken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven