Ga naar hoofdinhoud

Zet in op ‘Gemaakt in Nederland!’

Kies nadrukkelijk voor ‘Gemaakt in Nederland!’ en behoud en versterk daarmee onze sterke (economische) eigenschappen. Dat stelt Koninklijke Metaalunie in een manifest. “Metaalunie denkt graag mee aan oplossingen voor de kansen en uitdagingen waar Nederland mee te maken heeft of krijgt”, zegt Metaalunie-voorzitter Mark Helder.

Het manifest wil concrete oplossingen onder de aandacht brengen van politiek Den Haag. Dit voor de komende Tweede Kamerverkiezingen op 22 november.

Het gaat onder meer in op het belang van goed opgeleide vakmensen en de rol van MKB-maakbedrijven als oplosser van klimaat- en energievraagstukken. Verder pleit Metaalunie in het blijven investeren in een gunstig ondernemersklimaat en in het stimuleren van slimmer produceren.

Innovatieve producten

“Het lijkt zo vanzelfsprekend: een hek, een trap, een lift, een onderdeel van een gebouw, machine of apparaat. Staat u erbij stil dat al deze – veelal innovatieve – producten vaak in Nederland door MKB-maakbedrijven worden gemaakt?”, stelt Metaalunie

“Direct en indirect zorgt de MKB-maakindustrie ervoor dat de grote maatschappelijke uitdagingen succesvol opgelost kunnen worden. Daarmee is de MKB-maakindustrie essentieel voor onze welvaart en economie.”

Werkgelegenheid en kansen voor talent

Daarnaast zorgen de MKB-maakbedrijven voor veel werkgelegenheid en bieden ze kansen aan nieuw talent uit allerlei richtingen van de samenleving. En vergeet de rol van deze bedrijven niet in de lokale leefomgeving. Denk alleen al aan de sponsoring en ondersteuning van plaatselijke (sport)verenigingen.”

“En niet onbelangrijk, zeker met het oog op de toegenomen geopolitieke onrust de afgelopen jaren: MKB-maakbedrijven bedenken en maken producten in Nederland. Hiermee is ons land minder afhankelijk van andere, niet-Europese landen. Iets wat pijnlijk noodzakelijk is gebleken de laatste jaren.”

Oplossingen onder de aandacht

Het manifest brengt oplossingen onder de aandacht die “bijdragen aan onze brede welvaart, toekomstige banen, innovatief vermogen en duurzame maatschappelijke transities”.

Metaalunie wil graag meedenken over oplossingen. “Uiteraard gaan wij – mede naar aanleiding van het manifest – graag met betrokkenen in gesprek”, aldus Helder.

Bekijk het manifest ‘Gemaakt in Nederland!
(9 pagina’s)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven