Zelfbouw 3D-printer op beurs ME • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Zelfbouw 3D-printer op beurs ME

Op LinkedIn meldt Mark Romera van de beursorganisatie Bosman dat ProtoSpace tijdens de beurs Materials Engineering (ME) o.a. een low-budget, zelfbouw 3D-printer zal tonen: de Ultimaker. De is een printer die iemand gedurende negen avonden zelf in elkaar kan zetten.

De Ultimaker is een open source zelfbouw 3D printer. Voor ongeveer 1.200 euro kan de machines eigen ontwerpen zelf ‘rapid prototypen’. Door het zeer grote bouwvolume kan een gebruiker objecten maken van 210 mm x 210 mm x 210 mm met een nauwkeurigheid beter dan 0,1 mm in verschillende soorten kunststoffen zoals ABS en PLA (biologisch).

 

Zelfbouw CNC-freesmachine

In de afgelopen periode zijn de eerste machines gebouwd door een groep early adapters. De verkoop is eind vorig jaar op gang gekomen. De tweede machine die recent bij ProtoSpace gemaakt is, is de Mantis, een zelfbouw CNC-freesmachine voor minder dan 400 euro. Met deze machine, die in slechts vijf weken te bouwen is, is het mogelijk om zelf objecten te maken uit elk willekeurig materiaal. De Mantis kan bijvoorbeeld zijn eigen houtonderdelen en printplaatjes maken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven