Ga naar hoofdinhoud

Zaterdag open dag Dexter Mould Technology

Komende zaterdag 29 mei wordt het nieuwe pand van Dexter Mould Technology in Doetinchem door middel van een Open Dag officieel in gebruik genomen. Dexter MT is een producent van thermovormmatrijzen die worden ingezet voor het vormen van veeal dunwandige kunststof-verpakkingen voor voedingswaren zoals we die aantreffen in supermarkten.

”Wil je als gereedschapmaker in West-Europa overleven, dan moet je meer kunnen dan een vormpje frezen”. Dit is de stellige overtuiging van Pieter-Jan Willemse. Hij is directeur van Dexter Mould Technology in Doetinchem en van de zusterbedrijven Coremans uit Rilland en Ten Vaarwerk die eveneens in het nieuwe pand in Doetinchem is gevestigd. De drie bedrijven behoren tot de Dexter Group.  

Dexter MT matrijs

Het ondergereedschap van een zesvoudige thermovormmatrijs. In deze matrijs worden relatief grote PET verpakkingen gevormd. (foto’s: Reinold Tomberg, voor meer foto’s van ons bezoek aan Dexter MT zie ons digitale fotoalbum)

 

Engineering

Al in 2005 onderkenden de mensen van Dexter Mould Technology, voortgekomen uit de specialisatie op het gebied van aluminium frezen van Ten Vaarwerk Fijntechniek uit Beek, dat alleen een focus op productietechniek te weinig is om al gereedschapmaker te kunnen overleven. De engineering van de matrijzen beschouwen de mensen van Dexter MT als een kernactiviteit. En dan alleen de techniek achter een matrijs, maar ook de verkoop van een matrijs, de marketing en de procesoptimalisatie.

 

Dexter matrijsproductie

De productie van matrijscomponenten bij Dexter MT

 

Kiefel thermovormmachine

In Doetinchem beschikt Dexter MT daartoe over een grote Kiefel thermovormmachine voor het testen van matrijzen en/of folies, maar ook om series te kunnen laten aanlopen. De overdracht van kennis aan afnemers kan behoorlijk ver gaan. Het zusterbedrijf Coremans bijvoorbeeld, gespecialiseerd in blaasmatrijzen, heeft een specialist in dienst die desgevraagd het blaasproces bij verwerkers kan inregelen en optimaliseren.

 

Vierde activiteit: spuitgieten

Op deze manier gaat de Dexter Group binnenkort ook een vierde activiteit opstarten voor het ontwikkelen van spuitgietmatrijzen voor dunwandige producten. Een logische aanvulling op de blaas- en thermovormactiviteiten van respectievelijk Coremans en Dexter MT. De eerste stap is intussen gezet: de indienstname van een specialist die met maak- en proceskennis op het gebied van spuitgietmatrijzen. Onder de naam ‘Formital’ zal deze uitbreiding van activiteiten vanaf deze zomer actief worden in de markt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven