Ga naar hoofdinhoud

Zandstra freest groot en dynamisch

Zandstra Metaalbewerking uit Geleen heeft recentelijk de BT-3200 bedfreesmachine van MTE in gebruik genomen. Het in Noord-Spanje gevestigde MTE wordt in Nederland vertegenwoordigd door Promas in Maasbree.

Zandstra Metaalbewerking heeft de koers in de loop der jaren steeds meer verlegd richting grotere formaten. “Daar ligt het grootste groeipotentieel en daar liggen de beste scoringskansen”, volgens Ferrie Zandstra. Op dit moment reiken de mogelijkheden tot productlengtes van zo’n 5 m. Zo heeft Zandstra Metaalbewerking projecten waarbij van de oorspronkelijke massa van 1900 kg na bewerking nog maar 200 kg overblijft. Dat vergt het een en ander aan verspanend vermogen en dynamiek.

MTE BT-3200 gereedschapmagazijn.JPG

Direct naast de bewerkingskop bevindt zich het gereedschappenmagazijn met 40 posities (foto’s: Zandstra Metaalbewerking)


Solid

Zandstra Metaalbewerking richt zich met name op de offshore, de petrochemie en de amusementsindustrie. Bij de amusementsindustrie moet men denken aan de dragers voor de achtbaanwagentjes. Uit oogpunt van veiligheid en kostprijs worden deze componenten zoveel mogelijk uit solid gemaakt om laswerk te vermijden. In het volgende nummer van Metaal Magazine leest u het complete driepagina-artikel over het groot en dynamisch frezen bij Zandstra Metaalbewerking. Als u dit niet wilt missen, neem dan nu een abonnement op Metaal Magazine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven