Ga naar hoofdinhoud

Yasda legt lineaire motor Y-as op V-vorm

Machinebouwer Yasda heeft tijdens de EMO Milano 2009 het Yasda Micro Center YMC 430 voorgesteld. Dit is een bewerkingscentrum voor bewerkingen in het submicron bereik met aandrijvingen met lineaire motoren voor hoge voedingssnelheden.

Yasda karakteriseert de nieuwe YMC 430 als een ultrahoge-precisiemachine. Als voorbeeld noemt Yasda een circulaire nauwkeurigheid van 0,6 micrometer op een contour met een diameter van 150 mm in aluminium en een positioneernauwkeurigheid door middel van lasermetingen volgens ISO230-2A binnen 0,3 tot 0,5 micrometer. Lees in het bijgevoegde Nederlandstalige artikel meer over de Yasda YMC 430. Yasda wordt in Nederland vertegenwoordigd door SVM-Freestechniek uit Valkenswaard.

 YMC430 persbericht.

 Reflector gefreesd met Ra 0,05 micrometer

Voorbeeld van freeswerk gemaakt op de Yasda YMC430. Dit is een reflector met een R0,2 mm frees gefreesd uit Stavax met een oppervlakteruwheid van Ra 0,05 micrometer (foto’s: Yasda)

 

Yasda YMC430

 

De Yasda YMC430 is een machine met een bereik van 400 mm x 300 mm x 250 mm. De HSK-E32 hoofdspil heeft een maximaal toerental van 40.000 toeren. De video bij dit bericht toont een voorbeeld van hardverspanen op een Yasda

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven