Ga naar hoofdinhoud

Yasda freest ultranauwkeurig vijfassig

Tijdens de EMO Hannover 2011 zet de Japanse machinebouwer Yasda de schijnwerper op het ultranauwkeurig vijfassig frezen. In hal 13 worden twee bewerkingscentra getoond en een microfreescentrum. Na de EMO organiseert SVM Freestechniek in Valkenswaard bovendien micro- en hardfreesdagen.

Yasda Precision Tools uit Japan demonstreert op de EMO in Hannover twee verticale machines, de Vi40 en de met lineaire aangedreven microfreescentrum YMC430+RT10, en de horizontale H40i (zie ook de video aan het einde van dit bericht). Voor meer gegevens over deze machines zie de bijgevoegde Engelstalige specificatie van Yasda:

 

doc bestand  Yasda op EMO

 

Yasda

Yasda Precision Tools is gespecialiseerd in het ontwikkelen van ultranauwkeurige bewerkingscentra. De bewerkingscentra van Yasda bestaan uit zowel verticale als horizontale drie- en vijf-assige machines in de hoogste nauwkeurigheidsklasse (< 1 µm). Door de hoge stijfheid van de machineconstructie en de door Yasda ontwikkelde freesspil met zelfinstellende lagervoorspanning zijn ook de standtijden van de gereedschappen gemiddeld lang. Ook heeft Yasda veel ervaring in het verspanen van geharde en ook moeilijk verspaanbare materialen. Lees het als bijlage toegevoegde artikel over Yasda dat eerder in Metaal Magazine is verschenen.

 

pdf bestand  Artikel Yasda

 

Freesdagen 

Na de EMO organiseert SVM -Freestechniek van 5 t/m 8 oktober in Valkenswaard de micro- en hardfreesdagen. SVM Freestechniek is sinds 1991 gespecialiseerd in CNC freestechniek, in het bijzonder hardfrees- en microfreestechnologie.

 

 
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven