Nieuwe verticale bewerkingscentra Mazak • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe verticale bewerkingscentra Mazak

Yamazaki Mazak-VCN-530C.

Yamazaki Mazak lanceert twee nieuwe verticale bewerkingscentra voor de Europese markt. Deze zijn specifiek gericht op de toelevering. De VCN-530C is een verticaal bewerkingscentrum, in Europa gebouwd, dat wordt aangedreven door een nieuw ontworpen 18.000-toeren freesspil.

Het hoge snelheidsspilpakket omvat kogelomloopspilkoeling op X-, Y- en Z-assen, aangevuld met het Intelligent Thermal Shield van Mazak, dit voor een stabiele nauwkeurigheid van de machine.De machine vermindert cyclustijden dankzij hoge voedingen tot 42m/min, een uitstekende acceleratie- en deceleratie van de spil en een snelle spaan-tot-spaan-tijd van 2,8 seconden en dit met een tafel van 1300 mm x 550 mm. Dankzij twee wijd opengaande deuren wordt een uitstekende toegankelijkheid van het werkbereik bereikt en de stabiliteit van de machine wordt verzekerd door duurzame lineaire rolgeleiders op alle assen. De VCN-530C is ook uitgerust met SmoothG CNC.

Kleinere werktafel

De VCN-430A beschikt over dezelfde geavanceerde bewerkingsmogelijkheden als de VCN-530C, maar dan met een kleinere werktafel van 900 mm x 430 mm. De VCN-machines van Mazak kunnen allemaal aangesloten worden op de Industry 4.0-infrastructuur van Mazak: het iSmart Factory-concept dat werd geïntroduceerd op EMO 2017 in Hannover. De technologie vergemakkelijkt het delen van productiegegevens tussen de productievloer en het management en verbetert de productiviteit in het bedrijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven