Yamazaki Mazak lanceert nieuwe Hybrid Multi-Tasking machines • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Yamazaki Mazak lanceert nieuwe Hybrid Multi-Tasking machines

VARIAXIS j-600/5X AM.

De nieuwe Variaxis j-600/5X AM is de nieuwste toevoeging aan de Yamazaki Mazak-reeks van Hybride Multi-Tasking machines en is in staat om zowel additieve als subtractieve productieactiviteiten uit te voeren.

Met de Variaxis j-600/5X AM kunnen fabrikanten snel en eenvoudig een aantal kenmerken opbouwen, voordat ze de subtractieve mogelijkheden van de machine gebruiken om onderdelen met hoge precisie te produceren in één enkele set-up.

Bewerkingstijd

Hybride bewerking heeft meerdere voordelen, waaronder een aanzienlijke vermindering van de totale bewerkingstijd, minder afvalmateriaal en er minder tijd besteed te worden aan materiaalvoorbereiding, zoals smeden en gieten. Een van de grootste voordelen van de AM-technologie van Mazak is bovendien de mogelijkheid om ander materiaal toe te voegen op een substraat. Dit geeft machinegebruikers de gelegenheid om componenten te maken die ze voordien niet konden maken, door het bedekken van het originele onderdeel of door er ander materiaal aan toe te voegen. Het resultaat is een aanzienlijke vermindering van de productietijd, evenals van het aantal machines en operatoren dat nodig is voor een productieproces, en het toegevoegde potentieel om herstellingsbewerkingen uit te voeren op hoogwaardige componenten.

Snelle additieve productie

De Variaxis j-600/5X AM maakt gebruik van een Wire-Arc AM (Additive Manufacturing)-kop op een verticaal bewerkingscentrum met 5 assen om een snelle additieve productie mogelijk te maken. De Wire-Arc AM snijkop is op de spilkast van de machine gemonteerd om materiaal laag per laag op te slaan en om bijna volmaakte 3D-vormen te laten ontstaan. Het systeem deponeert materiaal snel door het gebruik van draad in plaats van metaalpoeder.

Hoge nauwkeurigheid en productiviteit

De machine is in staat tot hoge nauwkeurigheid en productiviteit van de primaire spil van 12.000 tpm en het brede rotatiespectrum van de B-as (+90° tot -120°). Ze is ook uitgerust met een zeer stijve en nauwkeurige structuur, waarbij gebruik wordt gemaakt van lineaire rollengeleiders op alle lineaire assen en roller gear cams op beide rotatieassen. Uitgerust met SmoothX, ’s werelds snelste CNC, is de Variaxis eenvoudig programmeerbaar voor zowel machine- als lasautomatisering. De j-600/5X AM is heel geschikt voor een breed scala aan bewerkingstoepassingen, waaronder de productie en reparatie van scheepsschroefonderdelen, matrijzen en gietvormen, en componenten voor de olieboorsector.

Eenvoudig geïntegreerd

Voor optimale interoperabiliteit in het licht van de groeiende aanvaarding van Industry 4.0 in de productiesector, kunnen alle Mazak AM-machines eenvoudig geïntegreerd worden in de huidige of toekomstige aangesloten productiesystemen van een klant. De AM-portfolio van Mazak werkt op SmoothX CNC en biedt realtime productiemonitoring en -analyse, in combinatie met verbeterde programmering, om uiteindelijk kortere doorlooptijden te realiseren, net als gereduceerde inventaris tijdens het bewerken en lagere indirecte arbeidskosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven