XPS bouwt tweede fabriek in China voor complexe modules • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

XPS bouwt tweede fabriek in China voor complexe modules

XPS te Venray, heeft per 1 januari '06 een nieuwe business unit opgericht: de Module Technology Group. De activiteiten bestaan uit ontwikkeling en low cost manufacturing van hoogwaardige, complexe mechanische modules, gericht op lage tot middelhoge productieaantallen. Hiermee biedt het bedrijf haar westerse klanten de mogelijkheid om kosten reducties door te voeren op hun bestaande en nieuwe producten.

XPS (Xerographic Print Service) heeft hiervoor een nieuw bedrijf geopend in Suzhou (China) . Alle uitvoerende werkzaamheden, zoals design engineering, manufacturing engineering, productie alsook lokale uitbesteding/inkoop van componenten vinden in de Chinese vestiging plaats. Het hoofdkantoor van XPS in Venray verzorgt het sales traject en project management. De Module Technology group hanteert westerse kwaliteitsstandaarden en vereist dezelfde kwaliteitsstandaarden van haar toeleveranciers uit het verre Oosten.

Focusgebied van de Module Technology group is de document processing industrie, en dan met name de professionele en industriele printer en copier branche. Buiten deze branche is er ruimte voor specials uit andere markten met bijzondere eisen op gebied van bijvoorbeeld ’time to market’ of nauwkeurigheid. XPS is opgericht in 1994 en is volgens eigen zeggen een toonaangevende contract manufacturing partner met fabrieken in Slowakije (350 FTE’s) en China (85 FTE’s). Inmiddels wordt in China, verder landinwaarts een tweede fabriek gebouwd die nogmaals aan 500 mensen werkgelegenheid zal bieden. Het hoofdkantoor (20 FTE’s) is onder andere actief op gebied van sales en engineering en kent een business unit structuur; de Cartridge Technology Group en de Module Technology Group. De Cartridge Technology Group is, naast het ontwikkelen en assembleren van verbruiksartikelen en benodigdheden voor printers, gespecialiseerd in remanufacturing van kleurencartridges. De Module Technology Group is gespecialiseerd in complexe mechanische modules met high mix-low volume.

De Module Technology Group van XPS exposeert medio maart op de ESEF te Utrecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven