Ga naar hoofdinhoud

Workshop ruwheden en koelsmeermiddelen bij Mitutoyo

Nadraaigereedschap met hogedrukkoeling van 70 bar in een revolver van een draaifreescentrum. Onder de leiding voor het toevoeren van de koelsmeervloeistof. De metaalbewerkingsvloeistoffen in verspanende machines vereisen aandacht en onderhoud (foto: Reinold Tomberg)

Op woensdag 21 januari 2015 organiseert Dutch Precision Technology in samenwerking met Mitutoyo, 2-S en Van den Akker van 12:30-17:30 uur in Veenendaal een workshop voor verspaners. Ondernemers vanuit de toeleverketen kunnen in een ‘hands-on’- workshop kennismaken met het meten van ruwheden en de consequenties van Reach-wetgeving bij het gebruik van koel- en smeermiddelen in de verspaning.

Toeleveranciers in de verspaning hebben steeds vaker te maken het aanleveren van gedetailleerde kwaliteits- en meetrapporten onder andere op het gebied van (oppervlakte-) ruwheden. In een workshop van  DPT worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Hoe meet ik op een consistente manier de ruwheid?
  • Welke ruwheidswaarden behoren op een tekening te staan?
  • Hoe moet u deze ruwheidsinformatie lezen?
  • Hoe dient u een oppervlakte-ruwheidsmeter in te stellen?

Reach

Werknemers kunnen met gevaarlijke stoffen in aanraking komen. Werkgevers moeten hun werknemers zo goed mogelijk beschermen tegen de risico’s van gevaarlijke stoffen op de werkvloer. Dit wordt onder andere geregeld in Reach-wetgeving. In 2015 staan er voor de verspaners veel wijzigingen op het gebied van wet- en regelgeving (Reach en GHS) op stapel. In een presentatie van 2-S wordt verteld wat de invloed van alle oliën en chemicaliën is binnen de verspanende bedrijven. Ook zal er aandacht worden besteed aan de kwaliteitscontrole bij vloeistoffen. Het reinigen van machines en systemen voorkomt problemen en geeft een schonere productie. Van de Akker laat de noodzaak zien van periodieke kwaliteitscontroles en het in de praktijk onderhouden van water mengbare koelsmeermiddelen.

Hier aanmelden en meer informatie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven