Wopereis neemt Barendsen over • Metaal Magazine
Nieuws

Wopereis neemt Barendsen over

Paul Stortelder: "90 jaar is voor een groot deel te danken aan onze medewerkers."

Wopereis heeft Barendsen Staaltechniek Vorden overgenomen. Daarmee voegt het bedrijf uit Doetinchem nog een extra discipline op het gebied van stalen constructies toe aan de groep. Momenteel zijn er 7 vestigingen in Nederland en telt de Wopereis Groep ruim 140 medewerkers. Wopereis viert bovendien deze maand het negentigjarig bestaan.

Negentig jaar na de oprichting van Wopereis, ziet het bedrijf nog altijd groeiperspectief. Met de recente overname van Barendsen Staaltechniek Vorden (BSV), een familiebedrijf sinds 1802, voegt Wopereis een nieuwe discipline toe aan haar portfolio. Vanaf nu kunnen geïnteresseerden ook voor (spil)trappen en balkon- en galerijhekken bij het bedrijf terecht.

De nieuwe activiteiten en 12 werknemers van BSV zijn in de afgelopen maand verhuisd van Vorden naar Doetinchem. “Door deze overname kunnen we nu nog beter inspringen op de wensen van de klant op het gebied van stalen constructies”, aldus Paul Stortelder.

Negentigjarig bestaan

Op 22 september 1931 begon Hendrik Wopereis in het Achterhoekse Mariënvelde een landbouwsmederij (foto). De smederij groeide gestaag en in de jaren ’60 kwam zoon Wim Wopereis in de zaak. Hij verhuisde het bedrijf in 1978 wegens ruimtegebrek van Mariënvelde naar Doetinchem, waar Wopereis steeds meer gespecialiseerd raakte in complete stallenbouw.

In 1996 nam Paul Stortelder, de huidige directeur, Wopereis over. Onder zijn leiding groeide het bedrijf verder en werd het naast de agrarische sector ook actief in de utiliteitsbouw en de voedselverwerkende industrie met de realisatie van complete bedrijfspanden en productielijnen.

‘Dankzij de medewerkers’

Het geheim voor negentig jaar succes? “Dat is voor een groot deel te danken aan onze medewerkers”, vertelt Stortelder. “Sommigen werken al veertig jaar bij Wopereis. Daar zijn we ook heel zuinig op.”

“Hoewel we op internationaal vlak opereren, blijven we een kleinschalig bedrijf waarin veel aandacht is voor persoonlijke groei. Dit doen wij door te investeren in vaktechnische kennis, maar ook door te zorgen voor een fijne werkomgeving. Gelukkige werknemers presteren immers beter. Dat is belangrijk. Zonder onze mensen zijn we nergens”.

Wopereis heeft speciaal voor het 90-jarig jubileum www.90jaarwopereis.nl gelanceerd met in woord en beeld de belangrijke mijlpalen voor het bedrijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven