Wolters bouwt toolshop verder uit • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Wolters bouwt toolshop verder uit

Wolters Metaaltechniek (WMT) heeft onlangs een nieuw vijfassig bewerkingscentrum DMU50 Eco van DMG aan het machinepark toegevoegd. De investering is bedoeld om de sterke groei van het aantal orders van WMT op te vangen en om te waarborgen dat de levertijden voor prototypen en toolings kort blijven.

Er zijn volgens WMT mooie verhalen over 24/7 onbemand produceren, maar de praktijk leert dat de producten zich hier wel  voor moeten lenen.  Daarnaast is er een enorme prijsdruk en de dreiging dat werk  op den duur naar het buitenland verdwijnen.

 

Slinken 

Vooral in 2009 zag WMT de bestelhoeveelheden fors slinken, maar voorraad op de schap gaat direct ten koste van de cash flow positie. Gelukkig zag WMT wel dat opdrachtgevers zich blijven ontwikkelen, ook in een periode van laagconjunctuur.

 

WMT

WMT heeft besloten  zich te richten op de productie van enkelstuks tot kleine series fijnmechanische onderdelen, waarbij levertijd, complexiteit en flexibiliteit centraal staan. Snel kunnen schakelen en reageren is hier de uitdaging (foto’s: WMT)

 

Blijven ontwikkelen

In de visie van WMT moeten Nederlandse bedrijven zich continu moeten blijven ontwikkelen om zich te onderscheiden van hun buitenlandse concurrenten. De tijden van ‘uurtje factuurtje’ is voorbij. ”Het is tijd om positie te kiezen als bedrijf en de organisatie hierop af te stemmen”.

 

Robotsysteem

WMT heeft twee vijfassige bewerkingscentra voorzien van een robotsysteem, waarop zoveel mogelijk series overdag en in de onbemande uren lopen. De operator krijgt hierdoor zijn handen vrij voor het extern programmeren en parallel laten lopen van een tweede machine.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven