Nieuws

Woertman nieuwe directeur Mikrocentrum

Bert-Jan Woertman wordt de nieuwe directeur van Mikrocentrum. Hij volgt op 16 augustus Geert Hellings op, die dan ruim 18 jaar directeur van de kennis- en netwerkorganisatie voor de hightech- en maakindustrie is geweest.

“Nu de organisatie in alle opzichten klaar is om een nieuwe fase in te gaan, laat ik het schrijven van dat nieuwe hoofdstuk graag over aan mijn team en opvolger.” Hiermee kondigde Hellings afgelopen voorjaar zijn afscheid aan.

Met dit nieuwe hoofdstuk, doelt Hellings op de herpositionering die Mikrocentrum de laatste jaren heeft ingezet. De komende jaren focust de organisatie zich “op het verder uitbouwen van de ambitie om dé ontmoetingsplek voor de hightech- en maakindustrie te zijn, waarin de combinatie van Opleiden, Ontmoeten en Ondernemen centraal staat”.

Bekend in Brainport-regio

In Woertman is de opvolger gevonden om aan dat groeiproces verder leiding te geven.  Hij is voor velen in de Brainport regio, maar ook daarbuiten, een bekend gezicht. Hij begon HR-manager bij Philips en was daarna ruim 11 jaar verbonden aan High Tech Campus Eindhoven. Als director Marketing Communications was hij verantwoordelijk voor de internationale uitbouw van het merk High Tech Campus.

Als mede-initiator heeft hij het start-up accelerator programma HighTechXL uitgebouwd tot een van de top 5 high impact programma’s ter wereld. Na zijn periode bij de High Tech Campus was Woertman commercieel directeur van de TU/e campus en was hij als managing director betrokken bij de start van de Brainport Industries Campus.

De laatste jaren heeft hij zijn ervaring met het bouwen van innovatieve ecosystemen ingezet bij de start-ups SocialMachines en AlphaBeats en als Liaison Manager bij TU/e Innovation Space.

Jarenlange samenwerking

“We kennen Bert-Jan Woertman al vele jaren”, zegt Hellings. “Dat gaat verder dan de tijd waarin we een dependance op de High Tech Campus hadden; we hebben ook in diverse projecten samengewerkt.”

Hellings noemt Woertman “een echte community bouwer en verbinder” en heeft er alle vertrouwen in dat hij met het Mikrocentrum-team de ambities van de organisatie doorontwikkelt “en met onze vele partners verder bouwt aan de technologie van de toekomst”.

Slimme netwerken

Woertman: “Na 20 jaar ervaring in internationale innovatieve omgevingen, heb ik ervaren dat samenwerken in slimme netwerken het verschil maakt. Door de uitwisseling van mensen, ervaring en ideeën worden kennis, creativiteit en ondernemerschap beter benut. Mikrocentrum speelt hierin een centrale rol.”

Hij wil als de nieuwe directeur met het team “bijdragen aan nieuwe gezamenlijke successen voor klanten, partners en de hightech- en maakindustrie in zijn geheel”.

In het najaar organiseert Mikrocentrum een bijeenkomst om Hellings te bedanken en kennis te maken met Woertman. Mededelingen hierover volgen nog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven