Ga naar hoofdinhoud

Woensdag tweede seminar DMG en Greenock

Afgelopen woensdag 2 november jl. organiseerden DMG (Deckel Maho Gildemeister) en Greenock CAD Service een gezamenlijk seminar over integraal gereedschapbeheer en voorinstellen. Aanstaande woensdag 9 november is er een tweede seminar in Ede.

Pakweg twintig geïnteresseerden konden vorige week woensdag met eigen ogen zien hoe de combinatie van machines (DMG), gereedschapbeheer (Wintool), CAM software (Esprit) en magazijnkasten met elkaar in verbinding staan en ‘communiceren’. In een live demonstratie kregen de bezoekers te zien welke mogelijkheden deze integrale oplossing te bieden heeft.

 

Voorinstelapparaat DMG / Mori Seiki VIO 210 tijdens seminar DMG en Greenock in Ede

Tijdens de seminars demonstreert DMG het voorinstelapparaat DMG / Mori Seiki Vio 210 Microset. Met dit apparaat is gegevensuitwisseling tussen een centrale database een specifieke CNC-machine mogelijk (foto’s: Reinold Tomberg)

 

Handgeschreven

”Handgeschreven lijstjes waarmee de werkvoorbereiding communiceert met het magazijn over de hoeveelheid verspanende gereedschappen’’.  Klaas Feijen van Greenock schudt zijn hoofd. Hij is  een van de sprekers tijdens de seminars  ‘integraal gereedschapbeheer en voorinstellen’ in Ede. Feijen bepleit het gebruik van één centrale database voor alle informatie rondom het verspaningsproces. Onder de naam Wintool biedt Greenock een dergelijke database aan voor gereedschapbeheer. Volgens Feijen gaat het met de informatieoverdracht in verspaningsproces vaak fout bij het doorgeven van informatie.

 

In het komend nummer van Metaal Magazine een verslag van de seminars van DMG en Greenock. Kijk hier voor een aanbieding voor een abonnement op Metaal Magazine; deze week tijdens de Metavak met 50% korting!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven