Ga naar hoofdinhoud

WKK Dameco in zes jaar terugverdiend

Technisch dienstverlener Gebr. van Hout plaatste bij Dameco Plating een warmtekrachtkoppeling (WKK). Dameco bespaart hiermee jaarlijks euro 30.000 (30%) op de energiekosten. Daarnaast daalt ook de CO2-uitstoot met ruim 20%.

Kostenbesparing, een verbeterde concurrentiepositie en milieuwinst waren voor Daan Sweegers, directeur van Dameco de redenen om te kiezen voor een WKK: “Bij Dameco Plating in Veldhoven verbruikten drie grote CV-ketels elke dag veel gas om de benodigde energie te leveren. De jaarlijkse onderhoudskosten van de ketels en de gasprijzen werden steeds hoger. In plaats van te kiezen voor de traditionele weg en de ketels te vervangen door nieuwe exemplaren, vroegen we Gebr. van Hout om  mee te denken over een alternatief.”

 

De WKK is een slimme manier om warmte te produceren. De installatie produceert gelijktijdig warmte en elektriciteit, waarbij de brandstof (gas) veel beter wordt benut. En dat vertaalt zich in een kostenverlaging op verschillende vlakken

De WKK is een slimme manier om warmte te produceren. De door Gebr. van Hout geleverde  installatie produceert gelijktijdig warmte en elektriciteit, waarbij de brandstof (gas) veel beter wordt benut. En dat vertaalt zich in een kostenverlaging op verschillende vlakken

 

Galvaniseren

Dameco Plating is gespecialiseerd in het galvaniseren van staal. Dameco moet voldoen aan strenge milieueisen vanuit de overheid. Ook heeft de branche meerjarenafspraken gemaakt over het terugdringen van de CO2-uitstoot met 20%. Dameco voldoet op deze manier in één klap aan de gestelde eisen. Daan Sweegers: “Op deze manier innovatief en maatschappelijk verantwoord ondernemen, maakt je als bedrijf weerbaar voor de toekomst.”

 

Terugverdientijd

De WKK heeft een levensduur van ongeveer twaalf jaar. Na zes jaar heeft Dameco de WKK volledig terugverdiend en blijven er nog zes jaar over waarin de installatie letterlijk geld oplevert. Dankzij intensieve monitoring blijkt tevens dat de WKK nog optimaler in te zetten is voor Dameco. Door de installatie ’s avonds langer te laten doordraaien kan de energie die vrijkomt worden opgeslagen voor het productieproces van Dameco. De warmte die vrijkomt gaat naar de buren van Dameco.  Deze werkt in ploegen en hebben 24 uur per dag een warmtevraag.”  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven