Wisselsnijplaatboor met hogere boorparameters • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Wisselsnijplaatboor met hogere boorparameters

De Seco Perfomax wisselsnijplaatboor heeft, dankzij een nieuw ontwikkeld ontwerp hogere boorparameters, een langere standtijd, een goede spaancontrole en spaanafvoer.

De eigenschappen van de boor zijn onder meer een nieuw spaankamerontwerp met speciale anti-wrijvingsoppervlakken en lasergeharde voorkanten voor een grotere sterkte, stabiliteit en nauwkeurigheid. De spaankamers van Perfomax zijn voorzien van grotere spiraalhoeken en een centraal spaangebied, in combinatie met gladdere spaankameruitgangen en het door Seco ontwikkelde golfpatroon dat het contact tussen de spanen en de spaankameroppervlakken minimaliseert. De boor zorgt voor kortere spanen die snel en gemakkelijk worden afgevoerd en daardoor is de kans op spaanophoping veel kleiner en de toepassingsveiligheid groter.

Meer stabiliteit

Seco heeft de voorkanten van de spaankamers van Perfomax lasergehard om een tot 140 % langere standtijd voor de boorbody te verkrijgen. Door een hardheid van HRC 60 kan de boor langer spaanerosie weerstaan. Het opnieuw ontwikkelde ontwerp van de Perfomax zorgt ook voor een grotere radius aan de onderkant van de snijplaatzittingen van de boor voor nog meer stabiliteit.

De snijplaatkwaliteiten DS2050 en DS4050 voor Perfomax zijn geschikt voor hittebestendige materialen zoals titanium en titaniumlegeringen. De kwaliteiten verhogen de productiviteit en zorgen voor een langere standtijd dankzij de recent ontwikkelde vrijsnijdende MP- en MC-geometrieën. DS2050 zijn omtreksnijplaten en DS4050 zijn centrumsnijplaten. Boorbodies van Perfomax zijn verkrijgbaar in diameters van 15 mm tot 59 mm (0,594″ tot 2,375″); in lengte/diameter-verhoudingen van 2xD, 3xD, 4xD en 5xD, en voor de meeste spindelinterfaces.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven