Wisselplaat met MS-geometrie • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Wisselplaat met MS-geometrie

De MS-geometrie-wisselplaat voor het TDMX modulaire boorprogramma zorgt voor meer stabiliteit bij het boren van rvs en superlegeringen (foto's: Widia).

Widia komt met een nieuwe MS-geometrie wisselplaat. Deze breidt het Top Drill Modular X (TDMX) programma voor boren uit met schuine in- en uitgang, gestapelde platen en kruisgatboren in rvs, superlegeringen, staal en gietijzer materialen. Met de nieuwe MS-geometrie biedt het TDMX-programma nu 3 materiaal-specifieke inzetstukken.

De nieuwe MS-geometrie is ontworpen om te presteren in verschillende soorten rvs en superlegeringen. Daarmee is het een optie voor klanten die op zoek zijn naar een goede stabiliteit en betrouwbaarheid bij algemene technische- en energie-machinale bewerkingen.

“In een recente klanttest behaalde de TDMX-groep, gecombineerd met de nieuwe MS-geometrie wisselplaat, een 60% langere standtijd vergeleken met concurrerende oplossingen. Dit bij het bewerken van een 13-8 Hyper Chrome 110 KSI-werkstukmateriaal op 3X D met een snijsnelheid van 75 m/min.”

De X-vormige geometrie van de boor en de taps toelopende zitting bieden, aldus Widia, maximum stabiliteit bij uitdagende toepassingen, terwijl het gemakkelijk is om de wisselplaat te verwisselen zonder de behuizing van de houder te hoeven demonteren.

Deze specifieke ontwerpkenmerken verminderen de onstabiele snijomstandigheden die worden ervaren met andere, gangbare boren. Ook maken ze volgens het bedrijf hogere boorcapaciteiten mogelijk terwijl de totale insteltijden en kosten van de machine verkorten.

Alle 3 de wisselplaten kunnen ook nog worden nageslepen om de levensduur van het gereedschap te verlengen.

TDMX is beschikbaar in zowel Engelse als metrische maten in 1.5xD, 3xD, 5xD, 8xD, 12xD en diameterbereiken van 16 tot 40 mm.

De TDMX modulaire boor heeft in zijn ontwerp een dubbele hoek-positionering en een flensvormige schacht die uitstekende flexibiliteit en stabiliteit biedt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven