Ga naar hoofdinhoud

Wim van der Leegte, oud-topman VDL, overleden

Wim van der Leegte, oud-topman VDL.

Wim van der Leegte, oud-topman van VDL, is op 76-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zijn familie in een verklaring. Hij was vanaf 1972 44 jaar lang president-directeur van het concern. In 2016 nam zijn zoon Willem de leiding van het bedrijf over.

VDL (Van der Leegte) werd in 1953 opgericht door zijn vader, Pieter van der Leegte senior. Wim kwam in 1966 als 19-jarige HTS-student werktuigbouwkunde bij het bedrijf van zijn vader en kreeg datzelfde jaar de leiding over het bedrijf. In 1972 nam Wim alle aandelen over.

Het concern is sinds de oprichting uitgegroeid tot een miljardenbedrijf dat bestaat uit ruim 100 bedrijven en ruim 16.000 medewerkers in 19 landen. De totale omzet van het bedrijf bedraagt ruim 5,5 miljard euro.

VDL produceert onder meer autobussen en andere industriële producten, waaronder ook VDL Nedcar in Born. Het bedrijf kwam in de bussenwereld door de overname van het failliete DAF-trucks dat onder zijn leiding een doorstart maakte.

 “We zijn diep bedroefd door dit plotselinge verlies”, zegt de familie in de verklaring. “Wim is allereerst een geweldige echtgenoot, vader en grootvader voor ons geweest.”

“Wij voelen ons gesterkt door de vele blijken van medeleven en willen daar iedereen hartelijk voor bedanken. Ons pa heeft voor velen grote betekenis gehad.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven