Widenhorn toont veel softwarereleases op EuroBlech • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Widenhorn toont veel softwarereleases op EuroBlech

Profirst V10 en Logitrace v16 beschikken over een complete 3D-module (foto: Profirst).

Widenhorn zal tijdens de EuroBlech in Hannover van 25 t/m 29 oktober aanwezig zijn op de stand van de PROfirst Groep. Daarnaast verleent Widenhorn assistentie op de stands van Jetcam, Parma Stamp, Ophir en A.B. Esse voor plaatbewerkingsbedrijven uit de Benelux. Alle fabrikanten en leveranciers van Widenhorn lanceren tijdens de EuroBlech nieuwe releases en producten, maar ook Widenhorn laat nieuwe ontwikkelingen zien zoals de zaagconverter en de gebruiksvriendelijke WebCalculatie. Een week later zijn deze innovaties ook op de Metavak in Gorinchem te zien op de stand van Widenhorn.

De PROfirst Groep lanceert de nieuwste releases van PROfirst V10 en LogiTrace V16 op de EuroBlech. Voor het eerst zullen deze versies live voor het grote publiek te zien zijn. LogiTrace, de gebruikersvriendelijke uitslagen en HVAC software, beschikt over vele nieuwe vormen, maar ook een complete 3D-module. Deze 3D-plaatwerkmodule is ook toegevoegd in PROfirst. Hiermee kunnen bedrijven zelf 3D-plaatwerkonderdelen tekenen, maar nog belangrijker is dat 3D-Stepfiles kunnen worden ingelezen en automatisch worden omgezet naar correcte uitslagen, met in acht neming van de buigverliezen of het gebruikte gereedschap. De uitslag bevat direct alle informatie voor de calculatie en het CAD/CAM gedeelte, zodat zettingen automatisch worden berekend en materiaal en dikte niet meer hoeven worden ingegeven. PROfirst V10 biedt ook vernieuwde snijstrategieën voor snelle CO2- en fiberlasersnijmachines. De offertemodule is uitgebreid met een import mogelijkheid van Excel bestanden, zodat adequate offertes maken een kwestie van secondes wordt. Het calculatie- en offertesysteem is door Widenhorn uitgebreid met een Webportal, welke door de eenvoud en kracht bruikbaar is voor ieder toeleveringsbedrijf.

Jetcam V19

Op de stand van Jetcam is de nieuwe V19 release te zien, van deze award winnende, programmeersoftware voor ponsnibbel- en combinatiemachines. Naast enkele grote nieuwe functionaliteiten zijn er ook vele honderden kleine verbeteringen doorgevoerd over de gehele software. Naast nieuwe multinesting technologie en turretnesting is het automatisch plaatsen van zuigers voor ontlaadrobots ook volledig functioneel. De gebruikersinterface is verder geoptimaliseerd, zodat programmeurs sneller kunnen werken.

Jetcam v19
Jetcam V19 bevat een nieuwe multinesting en turret nesting technologie (foto: Jetcam)

Duurzamer

De fabrikanten van Widenhorn zijn ook aanwezig op de EuroBlech. Parma Stamp toont nieuwe coatings waardoor gereedschappen langer mee gaan en producten geen aftekening krijgen. Ook zijn de maatwerk mogelijkheden te zien die Parma Stamp biedt. Ophir toont naast de laserlenzen voor CO2-lasersnijmachines, ook het volledige pakket voor Protective Windows en FiberLenzen voor alle type fiberlasersnijmachines. Als laatste is A.B. Esse, de fabrikant van nozzles, keramieken en andere spare-parts voor lasersnijmachines, aanwezig met de nieuwste type onderdelen, welke door Widenhorn uit voorraad worden geleverd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven