WiCam plant plaatwerkproductie • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

WiCam plant plaatwerkproductie

WiCAM zal volgende week tijdens EuroBlech 2010 naast nieuwe functionaliteiten op het gebied van webportalen, calculatie, programmeren en nesten een nieuwe module tonen: WiCAM Leitstand.

Met deze module kan plaatwerkproductie worden gepland over meerdere machines zonder dat het merk en type machine van invloed is. Het planningssysteem gebruikt nestingen en orderinformatie uit WiCAM als input voor het plannen van de machines. De snijopdrachten worden in een buffer per machine geplaatst en vervolgens kan de machineplanner via ‘drag & drop’-functionaliteit vrij nestingen of delen van nestingen toewijzen.

 

Één muisklik

Daarbij biedt de software afhankelijk van het type machine tevens de mogelijkheid om NC-programma’s met één enkele muisklik in het geheugen van de machine te plaatsen. Eventuele spoed- en herstelorders kunnen met prioriteit worden toegevoegd.

 

Inzicht

Op elk gewenst moment kan de actuele machinebezetting en planning inzichtelijk worden gemaakt. Hierbij kan gedacht worden aan de status van orders die in productie zijn genomen maar ook in hoeverre onderdelen van een specifieke order gereed zijn. Door terugkoppeling kan tevens een nacalculatie van orders worden gerealiseerd.

 

Inzetbaarheid

De software is ook toepasbaar voor bedrijven die hun machines programmeren op een ander softwareplatform. Afhankelijk van de aanwezige machines en inrichting kan WiCAM Leitstand,  in Nederland vertegenwoordigt door ISD Benelux, vaak geïmplementeerd worden met behoud en/of uitbreiding van de volledige planningsfunctionaliteit van het systeem.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven