WFL neemt Frai over • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

WFL neemt Frai over

Kenneth Sundberg, Franz Laimer (mede-oprichters Frai) , Friedrich Aitzetmüller (CEO/oprichter Frai), Norbert Jungreithmayr (CEO WFL) en Dr. Oliver Rammerstorfer (WFL)(v.l.n.r.).

WFL Millturn Technologies uit Linz neemt Frai Elektromaschinenbau over. Het bedrijf uit St. Konrad (zo’n 50 km van Linz) is specialist in geautomatiseerde oplossingen in machinegereedschap.

De CEO en oprichter van Frai, Friedrich Aitzetmüller, was al langer op zoek naar een bedrijf dat Frai wilde overnemen. Dat is nu dus gelukt met WFL. De CEO gaat na een afgesproken overgangsperiode met pensioen.

Merknaam en locatie blijft

WFL neemt de merknaam, de bestaande klanten, referentieprojecten, de productiecapaciteit en het gespecialiseerde personeel over. De (productie)locatie blijft in St. Konrad. 

“We zijn blij met Frai de perfecte aanvulling op onze bestaande productie-oplossingen te hebben gevonden,” zegt WFL-CEO, Norbert Jungreithmayr. “We zien in de uitbreiding van automatiseringsexpertise en individuele automatiseringsoplossingen in de toekomst een wezenlijke succesfactor.”

Frai Elektromaschinenbau

Bij Frai Elektromaschinenbau GmbH ligt de focus sinds 1984 op de automatisering van machinegereedschappen, met twee productgroepen: portaalrobots en industriële robotcellen. Er werken 35 medewerkers.

Met Frai-componenten zijn flexibele oplossingen voor productielijnen te maken, vanaf kleine batches tot massaproductie.

WFL is wereldwijd de enige fabrikant die zich concentreert op de productie van multifunctionele draai-boor-freescentra. Wereldwijd werken er 450 mensen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven