WFL introduceert M200 Millturn voor groots compleetbewerken • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

WFL introduceert M200 Millturn voor groots compleetbewerken

De M200 Millturn van WFL kan werkstukken met een diameter van 2.000 mm bewerken (foto: Tim Wentink)

WFL heeft deze week tijdens een open huis in Linz (AT) voor het eerst de M200 Millturn voorgesteld. De M200 is momenteel de grootste compleetbewerker in het machine-assortiment van de Oostenrijkse machinebouwer. Het bewerkingscentrum kenmerkt zich door de indrukwekkende werkstukafmetingen die er mee bewerkt kunnen worden.

De mogelijkheid om werkstukken met een diameter van 2.000 mm, een massa tot 60 ton en een lengte tot 14 m compleet te bewerken, maakt de nieuwe M200 geschikt voor industrieën die enorme krukassen, turbine- en generatorassen of grote ventielen produceren. Het bewerkingscentrum beschikt standaard over een gereedschapmagazijn met 90 posities, geschikt voor gereedschappen met een lengte van 1.000 mm en een massa tot 40 kg. Toen WFL een paar jaar geleden de M150 op de markt bracht, bleek de vraag naar enorme bewerkingscentra groter dan verwacht. Vandaar nu de komst van de nog grotere M200. De M200 die tijdens het open huis werd gepresenteerd is verkocht aan een Braziliaanse luchtvaartfabrikant.

Bekijk hier onze foto’s geschoten tijdens het open huis in Linz.

In Metaal Magazine nummer 5 komt een artikel over het open huis van WFL en de nieuwe M200. Uiteraard kunt u dit artikel alleen met een abonnement lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven