Ga naar hoofdinhoud

West-Vlaams kanten verovert luchtruim

LVD Synchro-Form.

LVD Company heeft onlangs een megaorder binnengehaald van het Japanse technologiebedrijf Kawasaki Heavy Industries (KHI), via hun verkoopagent Itochu Machine-Technos Corporation. Het gaat om een afkantpers uitgerust met de Synchro-Form-technologie voor het kanten van zeer grote profielen. Synchro-Form werd tijdens de laatste EuroBlech uitgeroepen tot het meest innovatieve product in de categorie metaalomvorming.

De bestelling van Kawasaki Heavy Industries (KHI) betreft een op maat gemaakte Synchro-Form afkantpers met een kantkracht van 1.000 ton en speciale gereedschappen voor het maken van grote panelen voor de romp van commerciële vliegtuigen. Vorm geven aan deze enorme onderdelen is een hele opdracht die dankzij Synchro-Form een stuk eenvoudiger wordt. Het systeem handhaaft de hoekconsistentie en het gewenste geometrische profiel en maakt automatische in-proces controle bij het manipuleren, positioneren en meervoudig kanten van grote stukken mogelijk.

Strengste tolerantievoorwaarden

Het Japanse KHI is een belangrijke partner voor de productie van de Boeing 777X, de opvolger van Boeing’s 777-toestel. De 777X zal het grootste en meest efficiënte tweemotorige vliegtuig ter wereld zijn. De Synchro-Form afkantpers van LVD beantwoordt aan de strengste tolerantievoorwaarden opgelegd door KHI en aan de noodzaak van volledige automatisering. De bestelling werd aan LVD toegekend nadat het bedrijf voldeed aan verschillende kantproeven en strikte nauwkeurigheidsmetingen. De Synchro-Form afkantpers zal geproduceerd worden in de World Class Manufacturing productie-eenheid in bij de Belgische hoofdvestiging van LVD.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven