Werktuigen.nl naar Machineseeker.nl • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Werktuigen.nl naar Machineseeker.nl

Thorsten Muschler, CEO Machineseeker (links), Jaap Nell eigenaar Werktuigen (rechts), tekenen voor de fusie. In het midden darter Michael van Gerwen. Werktuigen.nl is shirtsponsor van hem.

Werktuigen.nl, platform voor gebruikte machines in de Benelux (waaronder machines voor metaalbewerking), is overgenomen door Machineseeker Group, operator van Machineseeker.nl, online marktplaats voor gebruikte machines (onder meer voor metaalbewerking). Jaap Nell, oprichter van Werktuigen.nl, voorziet dat kleine marktplaatsen op termijn van de markt zullen verdwijnen

“Het is te verwachten dat er over 10 jaar slechts 4 tot 5 relevante marktplaatsen voor gebruikte machines zullen zijn, vergelijkbaar met andere industrieën, reageert Nell, oprichter van het Nederlandse bedrijf in Capelle aan den IJssel, op ontwikkelingen in de online markt.

‘Kleine aanbieders verdwijnen’

„Vooral kleine aanbieders zullen van de markt verdwijnen. Daarom was het tijd om een sterke partner voor mijn bedrijf te vinden.”

Nell is er zeker van dat de Machineseeker Groep, de beste partner is om zijn platform naar verder succes te leiden. De groep geeft aan marktleider in Europa te zijn. Nell en zijn team zullen de groep blijven adviseren.

‘Bereik vergroot’

Door de overname heeft de Machineseeker Group het bereik van Werktuigen.nl en haar andere platformen vergroot. Potentiële kopers profiteren van een uitgebreid machinepark op de verschillende onlinemarkten van het Duitse internetbedrijf.

“We zijn blij dat Jaap Nell en zijn team ons zullen blijven steunen”, zegt Thorsten Muschler CEO van Machineseeker Group.

Derde acquisitie

Dit is de derde acquisitie voor de Machineseeker Groep in de afgelopen 3 jaar. “Het is ons doel om de nummer 1 te zijn voor gebruikte machines met en zonder wielen in elk Europees land”, zegt Muschler, die deskundige is op het gebied van industriële machines.

“De samenvoeging van de platforms maakt het gemakkelijker voor gebruikers om gebruikte machines te kopen en te verkopen. Leveranciers hoeven slechts één netwerk te onderhouden en 7 miljoen kopers te bereiken op alle platforms. Kopers besparen zichzelf tijd en moeite bij het zoeken, omdat ze niet meer hoeven te zoeken in tal van marktplaatsen.”

Machineseeker Group

De Machineseeker Group opereert met de online marktplaatsen Maschinensucher, Machineseeker, TruckScout24 en Werktuigen het toonaangevende netwerk voor gebruikte machines en bedrijfsvoertuigen in Europa.

Meer dan 9.600 leveranciers maken momenteel reclame voor meer dan 250.000 machines op de platforms. Ruim 7 miljoen maandelijkse bezoekers genereren een gemiddeld onderzoeksvolume van meer dan 4 miljard euro per maand, stelt het bedrijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven