Werkgevers Rijnmond leiden lassers op • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Werkgevers Rijnmond leiden lassers op

De vraag naar opgeleide lassers MBO 2 niveau stijgt. Het werkgeversservicepunt Daad en Zpits in Rotterdam spelen hierop in door mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt hiertoe op te leiden. De Lasopleiding MBO niveau 2 duurt circa tien maanden en start op vier momenten in het jaar.

De stageperiode van vervolgens één maand vindt plaats bij het erkende leerbedrijf AAC Engineers and Constructors in Rotterdam. Van daaruit wordt de lassers een arbeidscontract aangeboden voor zes maanden.

 

Groei

“De lassers in spé krijgen veel persoonlijke begeleiding en vanaf de eerste dag zie je ze dan ook groeien als persoon. Vaak zijn ze in het begin erg onzeker, want ze hebben al met zoveel dichte deuren te maken gehad. Na het traject staat er een zelfverzekerde en kundige lasser. Daar is het mij vooral om te doen,” aldus Zippora Porcelijn, directeur bij Zpits

 

Voorselectie

De relatie met Daad gaat verder terug dan de oprichting van Zpits in januari 2010. Zippora Porcelijn: “Vanuit een eerdere samenwerking weet ik dat Daad snel schakelt en open staat voor nieuwe initiatieven. Hiernaast heeft Daad toegang tot het totale aanbod van kandidaten in de regio Rijnmond via alle werkpleinen en hebben wij de juiste kandidaten in de opleiding.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven