Werkgelegenheid krijgt boost door Smart Industry • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Werkgelegenheid krijgt boost door Smart Industry

Staatssecretaris Mona Keijzer onthult Drys.

Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische zaken en klimaat onthulde tijdens het Smart Industry Jaarevent de naam van een nieuw product, Drys. Dat is ontwikkeld voor het verzamelen, opslaan en integreren van (big) data, dusdanig dat de data er ook weer makkelijk uitgehaald kan worden voor verdere verwerking. Zodat er slimme dingen mee gedaan kunnen worden.

Producten zoals Drys zorgen hierdoor voor goedkopere productie. Behalve dat dit werkgelegenheid oplevert voor system integrators in Nederland, zal het voor bedrijven steeds aantrekkelijker worden om productie terug te halen vanuit bijvoorbeeld Azië.

Werkgelegenheid

Technologieën als Drys gaan een essentiële bijdrage leveren aan de concurrentiepositie van industriële bedrijven in Nederland. Dit is mede gerealiseerd door de Smart Industry agenda en region of smart factories, waardoor er weer een bijdrage geleverd wordt aan de verdere innovatieslag van industriële bedrijven. Dezelfde tijdszone, geen cultuurverschil en ook de kostenreductie in de Nederlandse industrie. Allemaal redenen voor de beweging die inmiddels is ingezet, namelijk de terugkomst van de productie vanuit onder andere Azië. En dat versterkt de Nederlandse maak- en procesindustrie.

Smart Industry geeft Drys duwtje in de rug

KxA nam deel aan het fieldlab Region of Smart Factories, waardoor zij net dat duwtje in de rug kregen om verder te gaan met de ontwikkeling van hun product. Wilma Mulder, commercieel directeur Drys: “De ontwikkeling van ons product was al gaande, maar door het fieldlab hebben we meer inzicht en nog meer motivatie gekregen om de software door te ontwikkelen. Dat resulteert in de lancering van een nieuw bedrijf en product. Drys. Ik ben er trots op dat we dit vandaag mochten onthullen”.

High performance historian = Drys

Een Historian is een term uit de industrie, die gebruikt wordt voor systemen die data uit productielijnen opslaat en verwerkt. Drys kan echter nog meer. Drys is flexibel, kan gekoppeld worden aan verschillende systemen van andere leveranciers, er kan artificial intelligence aan toegevoegd worden (bijvoorbeeld voor analyses), heeft een zeer hoge performance en kan real time, streaming data verwerken. Drys kan gebruikt worden voor: optimalisatie, predictive maintenance, digital twin, fault finding, data analytics, dashboards, instructies, workflow, proces mining, track & trace en meer. Het systeem draait al stabiel bij verschillende bedrijven, zoals Philips.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven