Wereldprimeur hardmetalen klembek Ceratizit • Metaal Magazine Ga naar hoofdinhoud

Wereldprimeur hardmetalen klembek Ceratizit

Op de EMO Milano 2009 introduceert Ceratizit binnen het segment Automotive de eerste generatie beitelhouders met een hardmetalen klembek, de C-Clamp. De standtijd van snijplaatjes gaat omhoog en de klembek zelf gaat ook veel langer mee.

Vooral voor toepassing bij het afdraaien van schijfremmen met behulp van keramische of CBN snijplaatjes vindt een spectaculaire verbetering plaats. Normaal gesproken versleten de klembekken al vrij snel door het uitschuren en waren de klembekken de zwakke schakel in het draaiproces. Er konden hooguit 1500 schijfremmen met één klembek gedraaid worden.

 

Productiviteit omhoog

Nu met de C-Clamp is de productiviteit gestegen naar 100.000 schijfremmen voordat een nieuwe klembek gemonteerd moet worden. Ook gaat door de hogere stijfheid van de klem en de compactere bouwvorm de standtijd van de snijplaatjes 10% tot 50% omhoog. De C-Clamp is leverbaar voor S-, C-, D- en W-snijplaatjes van CBN en keramiek met een ingeschreven diameter van 9,52 mm tot 12,7 mm en een dikte van 3,18 mm tot 7,94 mm.

Ceratizit C-Clamp

Met de C-Clamp van Ceratizit wordt een hogere standtijd bereikt van snijplaatje én klembek (foto: Ceratizit)

 

Ceratizit Nederland is gevestigd in Roosendaal.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven